Preizkusite pomirjujoč in hranilen bučni pire, ki ga pripravimo iz zimskih buč, npr. maslenke, hokaido ipd.
Suha zelišča z nekaj soli stremo v možnarju. Ingver naribamo in iztisnemo sok. Sezam na suho prepražimo v ponvi.
Bučo očistimo, olupimo in narežemo na 1 cm široke rezine. Koščke pomešamo z olivnim oljem, soljo in poprom in jih razvrstimo po pekaču, ki ga obložimo s papirjem za peko. Pri 180 stopinjah Celzija pečemo, dokler se ne zmehčajo in rahlo porjavijo.
Pečene bučne kose še dodatno začinimo, prilijemo kokosovo mleko in s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladek pire. Vanj nato z žlico vmešamo še sezam in semena chia in jed pustimo pokrito še približno deset minut, da semena nabreknejo. V tem času bodo tudi začimbe oddale svojo polno aromo. Če je pire pregost, mu nato prilijemo še nekaj segretega kokosovega mleka.
Pire lahko še dodatno začinimo z nekaj soli Herbamare po okusu.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.