Preizkusite pomirjujoč in hranilen bučni pire, ki ga pripravimo iz zimskih buč, npr. maslenke, hokaido ipd.
Suha zelišča z nekaj soli stremo v možnarju. Ingver naribamo in iztisnemo sok. Sezam na suho prepražimo v ponvi.
Bučo očistimo, olupimo in narežemo na 1 cm široke rezine. Koščke pomešamo z olivnim oljem, soljo in poprom in jih razvrstimo po pekaču, ki ga obložimo s papirjem za peko. Pri 180 stopinjah Celzija pečemo, dokler se ne zmehčajo in rahlo porjavijo.
Pečene bučne kose še dodatno začinimo, prilijemo kokosovo mleko in s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladek pire. Vanj nato z žlico vmešamo še sezam in semena chia in jed pustimo pokrito še približno deset minut, da semena nabreknejo. V tem času bodo tudi začimbe oddale svojo polno aromo. Če je pire pregost, mu nato prilijemo še nekaj segretega kokosovega mleka.
Pire lahko še dodatno začinimo z nekaj soli Herbamare po okusu.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.