Ko so dnevi kratki, si lahko sonce in toploto pričaramo na svojem krožniku. Korenovke so odlična podlaga za tople in okusne juhe, tokratna kombinacija pa poleg okusa ponuja tudi privlačne barve.
Sesekljano šalotko prepražimo na žlici olja. Ko postekleni, dodamo na koščke narezano zelenjavo in prilijemo vodo.
Peso očistimo, narežemo na kocke in prepražimo na preostali maščobi. Dodamo malo vode in pokrito dušimo približno deset minut.
Pastinakovi juhi dodamo ostale začimbe in kokosovo mleko in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Po potrebi dodamo vrelo vodo. Začinimo in dopolnimo s koščki pese in svežimi kalčki.
Po www.avogel.ch priredila in zapisala: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.