background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pastinakova kremna juha

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Ko so dnevi kratki, si lahko sonce in toploto pričaramo na svojem krožniku. Korenovke so odlična podlaga za tople in okusne juhe, tokratna kombinacija pa poleg okusa ponuja tudi privlačne barve.

Sestavine

  • 1 šalotka
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 srednje velika pastinaka
  • 2 krompirja
  • 1 strok česna
  • 1 žlica zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • pol litra vode
  • 1 večja rdeča pesa
  • 200 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • 1 žlica začimbne mešanice za kari
  • čili po okusu
  • 1 žlička kurkume
  • sveže mleti črni poper
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • sveži kalčki (npr. alfalfa)

Sesekljano šalotko prepražimo na žlici olja. Ko postekleni, dodamo na koščke narezano zelenjavo in prilijemo vodo.

Peso očistimo, narežemo na kocke in prepražimo na preostali maščobi. Dodamo malo vode in pokrito dušimo približno deset minut.

Pastinakovi juhi dodamo ostale začimbe in kokosovo mleko in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Po potrebi dodamo vrelo vodo. Začinimo in dopolnimo s koščki pese in svežimi kalčki.

Po www.avogel.ch priredila in zapisala: Sabina Topolovec

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Zdravila, registrirana zdravila, dopolnila – kako vedeti, kaj izbrati?

Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.

Kaj izbrati, da bo zares delovalo?

Sanji Lončar v slovo

Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.

(1965–2025)

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam