background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pastinakova kremna juha

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Ko so dnevi kratki, si lahko sonce in toploto pričaramo na svojem krožniku. Korenovke so odlična podlaga za tople in okusne juhe, tokratna kombinacija pa poleg okusa ponuja tudi privlačne barve.

Sestavine

  • 1 šalotka
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 srednje velika pastinaka
  • 2 krompirja
  • 1 strok česna
  • 1 žlica zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • pol litra vode
  • 1 večja rdeča pesa
  • 200 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • 1 žlica začimbne mešanice za kari
  • čili po okusu
  • 1 žlička kurkume
  • sveže mleti črni poper
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • sveži kalčki (npr. alfalfa)

Sesekljano šalotko prepražimo na žlici olja. Ko postekleni, dodamo na koščke narezano zelenjavo in prilijemo vodo.

Peso očistimo, narežemo na kocke in prepražimo na preostali maščobi. Dodamo malo vode in pokrito dušimo približno deset minut.

Pastinakovi juhi dodamo ostale začimbe in kokosovo mleko in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Po potrebi dodamo vrelo vodo. Začinimo in dopolnimo s koščki pese in svežimi kalčki.

Po www.avogel.ch priredila in zapisala: Sabina Topolovec

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.