Pozimi prijajo čaji, ki blažijo prehladne težave. Ste kdaj pomislili, da bi jih dodajali tudi v juhe? Zakaj pa ne? Določene kombinacije so izjemno posrečene. Ena takšnih v nadaljevanju …
Lipovo cvetje prelijemo z vrelo vodo in pokrito namakamo približno 20 minut.
Čebulo, krompir in hruške očistimo in narežemo na manjše kocke. Približno 3 minute pražimo na olju. Dodamo precejen čaj in zelenjavno jušno osnovo ter kuhamo približno 25 minut.
Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom, solimo in popramo po okusu.
Sir namažemo na rezine kruha in jih zapečemo v pečici (približno 5 min pri 220 stopinjah Celzija). Pripravljen toast postrežemo ob juhi.
Po: avogel.ch priredila in zapisala: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Lipoprotein (a) naj bi bil bolj merodajen pokazatelj obolenja arterijskega ožilja (s tem pa tudi nevarnosti možganske kapi) kot meritev LDL holesterola.
Je krivo toplejše obdobje? So temperature preprosto previsoke? Kaj pa stres v službi – je ta kriv? Zakaj vas iznenada obliva, ko pa ste zdrave, sijoče in v top formi? Je možno, da prihaja menopavza? Poglejmo, s katerimi znaki napoveduje svoj prihod.
Imate čez poletje običajno težave s težkimi, utrujenimi in pogosto otečenimi nogami? Kaj lahko že spomladi naredimo, da to poletje ne bo tako oz. da bodo težave blažje?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.