Pozimi prijajo čaji, ki blažijo prehladne težave. Ste kdaj pomislili, da bi jih dodajali tudi v juhe? Zakaj pa ne? Določene kombinacije so izjemno posrečene. Ena takšnih v nadaljevanju …
Lipovo cvetje prelijemo z vrelo vodo in pokrito namakamo približno 20 minut.
Čebulo, krompir in hruške očistimo in narežemo na manjše kocke. Približno 3 minute pražimo na olju. Dodamo precejen čaj in zelenjavno jušno osnovo ter kuhamo približno 25 minut.
Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom, solimo in popramo po okusu.
Sir namažemo na rezine kruha in jih zapečemo v pečici (približno 5 min pri 220 stopinjah Celzija). Pripravljen toast postrežemo ob juhi.
Po: avogel.ch priredila in zapisala: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.