background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Lipova kremna juha

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Pozimi prijajo čaji, ki blažijo prehladne težave. Ste kdaj pomislili, da bi jih dodajali tudi v juhe? Zakaj pa ne? Določene kombinacije so izjemno posrečene. Ena takšnih v nadaljevanju …

Sestavine

  • 3 g posušenih cvetov lipe
  • 1,5 l vrele vode
  • 1 čebula
  • 700 g krompirja
  • 2 hruški
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 žlica zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • 150 g sira roquefort ali gorgonzola
  • 8 rezin bagete
  • zeliščna sol
  • sveže mleti črni poper
  • kalčki za dekoracijo (npr. alfalfa)

Lipovo cvetje prelijemo z vrelo vodo in pokrito namakamo približno 20 minut.

Čebulo, krompir in hruške očistimo in narežemo na manjše kocke. Približno 3 minute pražimo na olju. Dodamo precejen čaj in zelenjavno jušno osnovo ter kuhamo približno 25 minut.

Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom, solimo in popramo po okusu.

Sir namažemo na rezine kruha in jih zapečemo v pečici (približno 5 min pri 220 stopinjah Celzija). Pripravljen toast postrežemo ob juhi.

Po: avogel.ch priredila in zapisala: Sabina Topolovec

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.