Juha, kot nam jo včasih postrežejo v izbranih restavracijah. Zanjo potrebujemo precej česna, a ko tega enkrat olupimo, je juha hitro nared. Dober tek.
Česen olupimo in ga pristavimo z 1 litrom vode. Ko zavre, kuhamo pokrito še 15 minut. Nato česen vzamemo ven iz vode (v tekočino pa vmešamo zelenjavno jušno osnovo). Česen nekoliko pretlačimo in ga približno dve minuti pražimo na olivnem olju. Dodamo drobno narezan krompir in zelenjavno jušno osnovo in kuhamo približno 20 minut (da je krompir mehak). Nato dodamo smetano in vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom. Po okusu dosolimo in po želji dodamo še nekaj sveže mletega črnega popra. Posujemo s sesekljanim drobnjakom (po želji pa pripravimo tudi popečene kruhove kocke iz polnovrednega kruha).
12.02.2025
“Obožujem česen!”
Margareta Zajc
Odgovor A.Vogel: Super, potem je ta recept vredno preizkusiti. Lep dan vam želimo!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.