background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Česnova juha

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Juha, kot nam jo včasih postrežejo v izbranih restavracijah. Zanjo potrebujemo precej česna, a ko tega enkrat olupimo, je juha hitro nared. Dober tek.

Sestavine

  • 4 glavice česna
  • 4 manjši krompirji
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 dcl smetane za kuhanje
  • 1 šopek svežega drobnjaka

Česen olupimo in ga pristavimo z 1 litrom vode. Ko zavre, kuhamo pokrito še 15 minut. Nato česen vzamemo ven iz vode (v tekočino pa vmešamo zelenjavno jušno osnovo). Česen nekoliko pretlačimo in ga približno dve minuti pražimo na olivnem olju. Dodamo drobno narezan krompir in zelenjavno jušno osnovo in kuhamo približno 20 minut (da je krompir mehak). Nato dodamo smetano in vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom. Po okusu dosolimo in po želji dodamo še nekaj sveže mletega črnega popra. Posujemo s sesekljanim drobnjakom (po želji pa pripravimo tudi popečene kruhove kocke iz polnovrednega kruha).

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Znate pospravljati?

Naučite se prepoznati pravilno vrednost stvari, ki jih kopičite.

Metoda Marie Kondo

Ali ste vedeli?

Vsi znamo kdaj povedati „Na jetra mi greš!“, pa vendar, je to le fraza ali ima jeza res kaj opraviti z jetri in žolčnikom?

Žolčne težave zaradi jeze ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.