Juha, kot nam jo včasih postrežejo v izbranih restavracijah. Zanjo potrebujemo precej česna, a ko tega enkrat olupimo, je juha hitro nared. Dober tek.
Česen olupimo in ga pristavimo z 1 litrom vode. Ko zavre, kuhamo pokrito še 15 minut. Nato česen vzamemo ven iz vode (v tekočino pa vmešamo zelenjavno jušno osnovo). Česen nekoliko pretlačimo in ga približno dve minuti pražimo na olivnem olju. Dodamo drobno narezan krompir in zelenjavno jušno osnovo in kuhamo približno 20 minut (da je krompir mehak). Nato dodamo smetano in vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom. Po okusu dosolimo in po želji dodamo še nekaj sveže mletega črnega popra. Posujemo s sesekljanim drobnjakom (po želji pa pripravimo tudi popečene kruhove kocke iz polnovrednega kruha).
12.02.2025
“Obožujem česen!”
Margareta Zajc
Odgovor A.Vogel: Super, potem je ta recept vredno preizkusiti. Lep dan vam želimo!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.