background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pastinak iz pečice

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Pastinak je zelenjava, podobna mešanici korenja in zelene. Posebej slasten je pečen, v ponvi ali pečici. Z nekaj dodatki, kot so maščoba in začimbe, lahko postane okusna in zdrava glavna jed ali priloga.

Sestavine

  • 500 g pastinaka
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • 1 žlica masla
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • sveže mleti črni poper

Pastinak olupimo in narežemo na rezine.

Maslo stopimo in mu dodamo gorčico in javorov sirup. Dobro premešamo. Z mešanico prelijemo narezan pastinak, ga posolimo in popopramo in v pečici pečemo dobre pol ure.

Po www.avogel.co.uk

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam