background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pastinak iz pečice

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Pastinak je zelenjava, podobna mešanici korenja in zelene. Posebej slasten je pečen, v ponvi ali pečici. Z nekaj dodatki, kot so maščoba in začimbe, lahko postane okusna in zdrava glavna jed ali priloga.

Sestavine

  • 500 g pastinaka
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • 1 žlica masla
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • sveže mleti črni poper

Pastinak olupimo in narežemo na rezine.

Maslo stopimo in mu dodamo gorčico in javorov sirup. Dobro premešamo. Z mešanico prelijemo narezan pastinak, ga posolimo in popopramo in v pečici pečemo dobre pol ure.

Po www.avogel.co.uk

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam