background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Omaka iz avokada

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Lahka in nadvse okusna omaka, ki jo lahko postrežemo ob številnih jedeh.

Sestavine

  • 2 zrela avokada
  • sok 1 limone
  • 100 g navadnega jogurta
  • 150 g svežega sira
  • 2 šopa drobnjaka
  • 2 čajni žlički srednje močne zeliščne gorčice
  • Herbamare Spicy

Z žličko izdolbimo avokado in z vilico zmečkamo njegovo meso. Dodajmo limonin sok, jogurt, sveži sir in na drobno narezan drobnjak ter vse skupaj zmešamo. Mešanico začinimo z gorčico in zeliščno soljo Herbamare Spicy. Omaka se odlično poda h krompirju v oblicah, postrežemo pa jo lahko tudi samostojno kot zelenjavno omako.

Dober tek!

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam