Kostanj in gobe so jesensko darilo narave. Iz njiju lahko ustvarimo čudovite jedi, ki razveselijo skoraj vsakogar. Preizkusite juho, ki dobesedno poboža dušo …
Pripravimo vse sestavine. Sesekljamo čebulo in česen, narežemo gobe.
Čebulo prepražimo na malo masla. Dodamo obrezke gob, timijan in kostanj (odtaljen) in na kratko popražimo. Dodamo še sesekljan česen. Ko zadiši, zalijemo z vrelo jušno osnovo in skuhamo do mehkega.
Po približno 20 minutah juho pretlačimo. Dodamo smetano in začinimo z zeliščno soljo in poprom.
Jurčke narežemo na rezine in jih opečemo na maslu. Naložimo jih na krožnike in prelijemo s pripravljeno juho. Potresemo s sveže sesekljanim peteršiljem.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.