background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kostanjeva juha z jurčki

  • Priprava:
    Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe
  • Prep: 10 min
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe

Kostanj in gobe so jesensko darilo narave. Iz njiju lahko ustvarimo čudovite jedi, ki razveselijo skoraj vsakogar. Preizkusite juho, ki dobesedno poboža dušo …

Sestavine

Pripravimo vse sestavine. Sesekljamo čebulo in česen, narežemo gobe.

Čebulo prepražimo na malo masla. Dodamo obrezke gob, timijan in kostanj (odtaljen) in na kratko popražimo. Dodamo še sesekljan česen. Ko zadiši, zalijemo z vrelo jušno osnovo in skuhamo do mehkega.

Po približno 20 minutah juho pretlačimo. Dodamo smetano in začinimo z zeliščno soljo in poprom.

Jurčke narežemo na rezine in jih opečemo na maslu. Naložimo jih na krožnike in prelijemo s pripravljeno juho. Potresemo s sveže sesekljanim peteršiljem.

Dober tek.

Po www.avogel.ch

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam