background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Losos v smetanovi omaki

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Zlato zapečenega lososa lahko postrežemo tudi skupaj z omako, polno okusov. Ustvarimo slastno jed, ki jo lahko postrežemo s številnimi prilogami.

Sestavine

  • 4 fileji lososa
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 3 pesti listov špinače
  • 2 stroka česna
  • zeliščna sol Herbamare
  • sveže mleti črni poper
  • lističi koprca
  • 1 žlica bazilikinega pesta
  • 2 dcl smetane za kuhanje
  • svež peteršilj

Lososa začinimo z zeliščno soljo, poprom in lističi koprca. Na ponvi ga zlato rumeno zapečemo.

V drugi ponvi razpustimo malo olivnega olja in žlico masla. Dodamo sesekljan česen, ki ga pražimo le nekaj sekund, da zadiši. Dodamo razrezan češnjev paradižnik in kuhamo približno dve minuti. Začinimo z zeliščno soljo in poprom ter dodamo na večje kose narezane liste špinače. Kuhamo približno dve minuti, nato dodamo smetano in pesto. Tik preden omaka zavre, vanjo dodamo še fileje pečenega lososa.

Ponudimo s testeninami, pire krompirjem, polento oz. poljubno.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Zdravila, registrirana zdravila, dopolnila – kako vedeti, kaj izbrati?

Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.

Kaj izbrati, da bo zares delovalo?

Sanji Lončar v slovo

Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.

(1965–2025)

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam