background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Losos v smetanovi omaki

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Zlato zapečenega lososa lahko postrežemo tudi skupaj z omako, polno okusov. Ustvarimo slastno jed, ki jo lahko postrežemo s številnimi prilogami.

Sestavine

  • 4 fileji lososa
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 3 pesti listov špinače
  • 2 stroka česna
  • zeliščna sol Herbamare
  • sveže mleti črni poper
  • lističi koprca
  • 1 žlica bazilikinega pesta
  • 2 dcl smetane za kuhanje
  • svež peteršilj

Lososa začinimo z zeliščno soljo, poprom in lističi koprca. Na ponvi ga zlato rumeno zapečemo.

V drugi ponvi razpustimo malo olivnega olja in žlico masla. Dodamo sesekljan česen, ki ga pražimo le nekaj sekund, da zadiši. Dodamo razrezan češnjev paradižnik in kuhamo približno dve minuti. Začinimo z zeliščno soljo in poprom ter dodamo na večje kose narezane liste špinače. Kuhamo približno dve minuti, nato dodamo smetano in pesto. Tik preden omaka zavre, vanjo dodamo še fileje pečenega lososa.

Ponudimo s testeninami, pire krompirjem, polento oz. poljubno.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Melatonin: spalni hormon

Ureja mnogo več kot spanec.

Spoznajmo ga

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam