Ob sliki: Preprosta, hitro pripravljena, hranljiva jed, bogata z dragocenimi omega-3 maščobnimi kislini in zdravilno močjo čemaža.
Krompir skuhamo v oblicah. Vmes pretlačimo skuto in jo pomešamo z drobno nasekljanim čemažem in ostalimi sestavinami. Kuhan krompir olupimo, ga narežemo na večje kose in potresemo z zeliščno soljo. Postrežemo s zeliščno skuto. Semena črne kumine na suho prepražimo in potresemo čez jed. Poleg ponudimo poljubno solato, npr. motovilec, rdečo peso, regrat,...
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.