background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kremna čemaževa juha

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Čemaževa juha s skrivnostno sestavino. Hitro pripravljena, hranljiva, nežno zelena jušna poslastica ...

Sestavine

  • ½ bele čebule
  • 1 majhna koleraba
  • 2 manjša krompirja
  • 110 g čemaža
  • kokosovo olje
  • sol
  • poper
  • kisla smetana ali kokosovo mleko
  • 5dl vode + 1,5 dl ko dodamo čemaž

Kolerabico in krompir narežemo na manjše koščke. Čebulo sesekljamo, jo damo v kozico z kokosovim maslom in malce prepražimo. Dodamo narezano kolerabo in krompir ter zalijemo z 5 dl vode. Medtem grobo narežemo čemaževe liste. Ko je krompir kuhan dodamo čemaž iz zalijemo še z 1,5 dl vode. Kuhamo še približno 30 sekund, odstavimo in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Če je juha pregosta dodamo še malce vode. Solimo in popramo po okusu. Postrežemo takoj, s popečenimi kruhki in malce kisle smetane ali kokosovega mleka. 

Recept smo si izposodili na čudovitem blogu, kjer si lahko ogledate tudi fotografije, ki kar vabijo h kuhanju.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam