Čemaževa juha s skrivnostno sestavino. Hitro pripravljena, hranljiva, nežno zelena jušna poslastica ...
Kolerabico in krompir narežemo na manjše koščke. Čebulo sesekljamo, jo damo v kozico z kokosovim maslom in malce prepražimo. Dodamo narezano kolerabo in krompir ter zalijemo z 5 dl vode. Medtem grobo narežemo čemaževe liste. Ko je krompir kuhan dodamo čemaž iz zalijemo še z 1,5 dl vode. Kuhamo še približno 30 sekund, odstavimo in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Če je juha pregosta dodamo še malce vode. Solimo in popramo po okusu. Postrežemo takoj, s popečenimi kruhki in malce kisle smetane ali kokosovega mleka.
Recept smo si izposodili na čudovitem blogu, kjer si lahko ogledate tudi fotografije, ki kar vabijo h kuhanju.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.