background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Regratova solata z jajcem, fižolom in slanino

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Spomladi se vsi razveselimo svežega regrata. Pazimo, da ga nabiramo na zares čistem območju, kjer travnika niso zalivali z gnojnico. Nato pa ga pripravimo s svojimi najljubšimi dodatki.

Sestavine

  • zvrhana skleda opranega regrata
  • skodelica kuhanega fižola (če ne gre drugače, uporabite tistega iz pločevinke)
  • 4 trdo kuhana jajca
  • pest sesekljanih čemaževih listov
  • en košček domače slanine (po želji)
  • olivno in bučno olje po okusu
  • jabolčni in balzamični kis po okusu
  • sol

Slanino sesekljamo na drobne košče in jo nežno prepražimo. Če ne uživamo mesa, jo preprosto izpustimo. Jajca trdo skuhajmo, olupimo in še vroča dodamo solati. Dodamo še sesekljan čemaž in fižol in po okusu začinimo. 

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam