background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Krompir po grško

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

V hladni zimi vas morda pogreje slasten krompirček z mediteranskimi začimbami. Iz pečice. Da se bo topel in slasten vonj še dolgo razlegal po vsej hiši …

Sestavine

  • 8 srednje velikih krompirjev
  • pol žličke česna v prahu
  • 1 žlička posušenega rožmarina
  • 1 žlica ghee-ja
  • 1 žlica olivnega olja
  • pol bio limone
  • 1 dcl zelenjavne jušne osnove
  • četrt žličke mlete paprike
  • zeliščna sol
  • sveže mleti črni poper
  • peteršilj

Pečico ogrejemo na 190 stopinj Celzija.

Krompir očistimo (ni ga potrebno lupini) in narežemo na večje kose.

Nastrgamo lupinico polovice limone in prihranimo za kasneje. Ghee, olje, limonin sok, zelenjavno jušno osnovo, strt rožmarin, mleto papriko, zeliščno sol, poper, česen in papriko temeljito razmešamo. S prelivom dobro prekrijemo krompir.

Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo krompir. Pečemo približno 40 minut, nato krompir obrnemo in zapečemo še z druge stran.

Pečen krompir potresemo z limonino lupinico in sesekljanim peteršiljem.

www.avogel.ca

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Znate pospravljati?

Naučite se prepoznati pravilno vrednost stvari, ki jih kopičite.

Metoda Marie Kondo

Ali ste vedeli?

Vsi znamo kdaj povedati „Na jetra mi greš!“, pa vendar, je to le fraza ali ima jeza res kaj opraviti z jetri in žolčnikom?

Žolčne težave zaradi jeze ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.