V hladni zimi vas morda pogreje slasten krompirček z mediteranskimi začimbami. Iz pečice. Da se bo topel in slasten vonj še dolgo razlegal po vsej hiši …
Pečico ogrejemo na 190 stopinj Celzija.
Krompir očistimo (ni ga potrebno lupini) in narežemo na večje kose.
Nastrgamo lupinico polovice limone in prihranimo za kasneje. Ghee, olje, limonin sok, zelenjavno jušno osnovo, strt rožmarin, mleto papriko, zeliščno sol, poper, česen in papriko temeljito razmešamo. S prelivom dobro prekrijemo krompir.
Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem razporedimo krompir. Pečemo približno 40 minut, nato krompir obrnemo in zapečemo še z druge stran.
Pečen krompir potresemo z limonino lupinico in sesekljanim peteršiljem.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.