background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Koromačev karpačo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Gomolji koromača so lahko in izredno okusno živilo, ki jih lahko uživamo tudi surove. Še posebej jih cenijo naši zahodni sosedje, ki slavijo po odlični kulinariki. Dober tek.

Sestavine

  • 400 g koromača
  • 50 g črnih oliv, razkoščičenih
  • olivno olje
  • 1 žličko celega roza popra
  • sok ene limone
  • 2 žlici olivnega olja
  • zeliščna sol
  • sveže mleti črni poper

Koromač narežemo na 3-4 mm debele rezine, tako da se pri nastavku korenine rezina še drži skupaj. Olive po dolžini narežemo na četrtine. Oboje postopoma opečemo na vročem olju, približno 2-3 minute na vsaki strani, dokler se koromač rahlo ne obarva. Na kuhinjskem papirju odcedimo odvečno maščobo.

Rezine koromača in koščke oliv naložimo na krožnik. Semena roza popra zdrobimo z rokami in potresemo povrh. Olje pomešamo z limoninim sokom, soljo in poprom in prelijemo čez karpačo.

Vir: www.avogel.de

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Železo je nujni element, ki omogoča, da vdihan kisik lahko za življenje tudi uporabimo. Preberite, katere so poglavitne naloge železa, ter kako poskrbimo za učinkovito preskrbo telesa z njim.

Brez diha ni življenja, brez železa prav tako!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.