background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Koromačev karpačo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Gomolji koromača so lahko in izredno okusno živilo, ki ga lahko uživamo tudi surovega. Še posebej ga cenijo naši zahodni sosedje, ki slavijo po odlični kulinariki. Dober tek.

Sestavine

  • 400 g koromača
  • 50 g črnih oliv, razkoščičenih
  • olivno olje
  • 1 žličko celega roza popra
  • sok ene limone
  • 2 žlici olivnega olja
  • zeliščna sol
  • sveže mleti črni poper

Koromač narežemo na 3-4 mm debele rezine, tako da se pri nastavku korenine rezina še drži skupaj. Olive po dolžini narežemo na četrtine. Oboje postopoma opečemo na vročem olju, približno 2-3 minute na vsaki strani, dokler se koromač rahlo ne obarva. Na kuhinjskem papirju odcedimo odvečno maščobo.

Rezine koromača in koščke oliv naložimo na krožnik. Semena roza popra zdrobimo z rokami in potresemo povrh. Olje pomešamo z limoninim sokom, soljo in poprom in prelijemo čez karpačo.

Vir: www.avogel.de

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Zdravila, registrirana zdravila, dopolnila – kako vedeti, kaj izbrati?

Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.

Kaj izbrati, da bo zares delovalo?

Sanji Lončar v slovo

Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.

(1965–2025)

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam