background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Koromačev karpačo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Gomolji koromača so lahko in izredno okusno živilo, ki ga lahko uživamo tudi surovega. Še posebej ga cenijo naši zahodni sosedje, ki slavijo po odlični kulinariki. Dober tek.

Sestavine

  • 400 g koromača
  • 50 g črnih oliv, razkoščičenih
  • olivno olje
  • 1 žličko celega roza popra
  • sok ene limone
  • 2 žlici olivnega olja
  • zeliščna sol
  • sveže mleti črni poper

Koromač narežemo na 3-4 mm debele rezine, tako da se pri nastavku korenine rezina še drži skupaj. Olive po dolžini narežemo na četrtine. Oboje postopoma opečemo na vročem olju, približno 2-3 minute na vsaki strani, dokler se koromač rahlo ne obarva. Na kuhinjskem papirju odcedimo odvečno maščobo.

Rezine koromača in koščke oliv naložimo na krožnik. Semena roza popra zdrobimo z rokami in potresemo povrh. Olje pomešamo z limoninim sokom, soljo in poprom in prelijemo čez karpačo.

Vir: www.avogel.de

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?

Kredasti zobje pri otrocih

Kako obvarovati zdravje otroka?

Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?

Domači pripravki

Naravna zdravila, primerna za otroke

Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen. 

Naravna podpora

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam