background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Koromačev karpačo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Gomolji koromača so lahko in izredno okusno živilo, ki jih lahko uživamo tudi surove. Še posebej jih cenijo naši zahodni sosedje, ki slavijo po odlični kulinariki. Dober tek.

Sestavine

  • 400 g koromača
  • 50 g črnih oliv, razkoščičenih
  • olivno olje
  • 1 žličko celega roza popra
  • sok ene limone
  • 2 žlici olivnega olja
  • zeliščna sol
  • sveže mleti črni poper

Koromač narežemo na 3-4 mm debele rezine, tako da se pri nastavku korenine rezina še drži skupaj. Olive po dolžini narežemo na četrtine. Oboje postopoma opečemo na vročem olju, približno 2-3 minute na vsaki strani, dokler se koromač rahlo ne obarva. Na kuhinjskem papirju odcedimo odvečno maščobo.

Rezine koromača in koščke oliv naložimo na krožnik. Semena roza popra zdrobimo z rokami in potresemo povrh. Olje pomešamo z limoninim sokom, soljo in poprom in prelijemo čez karpačo.

Vir: www.avogel.de

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.