Različica mesnih kroglic, ki jim imamo vsi radi. Namesto klasične paradižnikove omake jih ponudimo z bešamelom, namesto pire krompirja pa za spremembo ponudimo gomoljni koromač.
V ponvi na dveh žlicah olja posteklenimo sesekljano čebulo, ki ji dodamo še kurkumo, sveže mleti koriander, papriko v prahu, timijan, poper in sol po okusu. Ko začimbe zadišijo, dodamo kosmiče in spet pražimo, da zadišijo. Zmes nato zalijemo z 2,5 dcl vrele zelenjavne jušne osnove. Kuhamo še dve minuti, nato pustimo, da kosmiči nabreknejo (približno 10 minut). Ponev odkrijemo, da se zmes nekoliko ohladi.
Vmes pripravimo bešamel. Na 2 žlicah masla prepražimo moko. Postopoma prilivamo mleko in ves čas pridno mešamo. Ko zavre, kuhamo še približno pet minut, da se še nekoliko zgosti. Omako ugasnemo in začinimo s soljo, galgantom, pehtranom in muškatnim oreškom.
Večji pekač (tisti, ki ga dobimo skupaj s pečico) namažemo z oljem in po njem razporedimo sesekljan koromač.
Masi s kosmiči dodamo mleto meso, eno razžvrkljano jajce in pest svežega drobnjaka. Oblikujemo dvanajst kroglic in jih enakomerno razporedimo po koromaču. Prelijemo s pripravljeno bešamelno omako.
Pečemo pol ure pri 200 stopinjah Celzija.
Postrežemo s skledo sveže, sezonske solate.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.