Različica mesnih kroglic, ki jim imamo vsi radi. Namesto klasične paradižnikove omake jih ponudimo z bešamelom, namesto pire krompirja pa za spremembo ponudimo gomoljni koromač.
V ponvi na dveh žlicah olja posteklenimo sesekljano čebulo, ki ji dodamo še kurkumo, sveže mleti koriander, papriko v prahu, timijan, poper in sol po okusu. Ko začimbe zadišijo, dodamo kosmiče in spet pražimo, da zadišijo. Zmes nato zalijemo z 2,5 dcl vrele zelenjavne jušne osnove. Kuhamo še dve minuti, nato pustimo, da kosmiči nabreknejo (približno 10 minut). Ponev odkrijemo, da se zmes nekoliko ohladi.
Vmes pripravimo bešamel. Na 2 žlicah masla prepražimo moko. Postopoma prilivamo mleko in ves čas pridno mešamo. Ko zavre, kuhamo še približno pet minut, da se še nekoliko zgosti. Omako ugasnemo in začinimo s soljo, galgantom, pehtranom in muškatnim oreškom.
Večji pekač (tisti, ki ga dobimo skupaj s pečico) namažemo z oljem in po njem razporedimo sesekljan koromač.
Masi s kosmiči dodamo mleto meso, eno razžvrkljano jajce in pest svežega drobnjaka. Oblikujemo dvanajst kroglic in jih enakomerno razporedimo po koromaču. Prelijemo s pripravljeno bešamelno omako.
Pečemo pol ure pri 200 stopinjah Celzija.
Postrežemo s skledo sveže, sezonske solate.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.