background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Juha z bučkami in avokadom

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Privoščite si to toplo in sproščujočo juho v mrzlih dneh. Seveda je odlična tudi v hladni obliki poleti. Avokado je zares čudovita izbira kadarkoli v letu, saj vsebuje obilje zdravih maščob in antioksidantov.

Sestavine

  • 1 žličko zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • 1 l vrele vode
  • 1 sesekljano čebulo
  • 2 stisnjena stroka česna
  • 2 pretlačena avokada
  • 1 bučko, narezano na koščke
  • zeliščno sol (npr. Herbamare)
  • sveže mlet črni poper

Pripravimo zelenjavno jušno osnovo. Na malo maščobi prepražimo čebulo in česen. V močnem mešalniku zmešamo avokada in bučko. Vse sestavine sedaj pomešamo skupaj in pogrejemo na nizki temperaturi. Začinimo z zeliščno soljo in sveže mletim poprom.

Dober tek.

Vir: www.avogel.co.uk

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam