Ko se zunaj shladi, se nič ne prileže bolj kot topla, dišeča jed z domačega štedilnika. Vse v enem loncu olajša pripravo, pisana jesenska zelenjava dobro nahrani, dodane začimbe pa lepo ogrejejo telo.
Čebulo olupimo in grobo sesekljamo. Krompir in pastinak prav tako olupimo in narežemo na kocke. Bučo očistimo semen in jo narežemo na kocke.
V večji ponvi segrejemo olje. Dodamo cimetovo palčko in zelenjavo in pražimo približno pet minut. Nato dodamo ostale začimbe in še malo prepražimo.
Nato dodamo paradižnik in približno en deciliter vode. Posolimo. Čičeriko odcedimo in jo speremo pod tekočo vodo ter jo dodamo v jed. Pokrito kuhamo približno 20 minut.
Marelice in mandlje grobo sesekljamo in pomešamo s pomarančnim sokom in medom. Dodamo k jedi in odkrito kuhamo še približno 10 minut.
Posujemo s sesekljanimi svežimi zelišči. Postrežemo z jogurtom, v katerega primešamo nekaj harissa začimbne paste.
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.
Čeprav je vnetje ušes zelo neprijetno, antibiotiki niso vselej zares potrebni oziroma koristni.
Doma zdrav, v vrtcu ali šoli pa nenehno bolan?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.