Smuč je sladkovodna riba, ki jo lahko brez težav postavimo ob bok morskim, kot sta denimo orada ali brancin. Je nežnega, a odličnega okusa in brez kosti.
Polovico sesekljane čebule in česna prepražimo na maslu. Dodamo riž, na hitro prepražimo in zalijemo z vinom. Dodamo 300 ml zelenjavne jušne osnove in na nizki temperaturi skuhamo do polovice.
Prepražimo preostalo količino česna in čebule, dodamo oprano špinačo in kuhamo, dokler ne oveni. Dodamo nekaj belega vina in preostalo količino zelenjavne jušne osnove. Nato dodamo na pol kuhan riž in vse skupaj ponovno zavremo. Nato kuhamo še toliko časa, dokler riž ne popije vse tekočine. Pri tem naj ostane še lepo čvrst, „na zob“. Nato rižoti dodamo malo masla in parmezana. Rižota naj bo gosto tekoča.
Fileje smuča začinimo s soljo in poprom, popečemo jih na maslu ali olivnem olju in serviramo na rižoti.
Recept je sestavila: Vreni Giger
Povzeto po: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.