background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

File smuča na špinačni rižoti

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • za 4 osebe

Smuč je sladkovodna riba, ki jo lahko brez težav postavimo ob bok morskim, kot sta denimo orada ali brancin. Je nežnega, a odličnega okusa in brez kosti.

Sestavine

  • 4 fileje smuča
  • 200 g riža
  • 1 majhno čebulo
  • 1 strok česna
  • 200 g špinače
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • 50 ml belega vina
  • parmezan
  • maslo ali olivno olje sol (Herbamare), poper 

Polovico sesekljane čebule in česna prepražimo na maslu. Dodamo riž, na hitro prepražimo in zalijemo z vinom. Dodamo 300 ml zelenjavne jušne osnove in na nizki temperaturi skuhamo do polovice.

Prepražimo preostalo količino česna in čebule, dodamo oprano špinačo in kuhamo, dokler ne oveni. Dodamo nekaj belega vina in preostalo količino zelenjavne jušne osnove. Nato dodamo na pol kuhan riž in vse skupaj ponovno zavremo. Nato kuhamo še toliko časa, dokler riž ne popije vse tekočine. Pri tem naj ostane še lepo čvrst, „na zob“. Nato rižoti dodamo malo masla in parmezana. Rižota naj bo gosto tekoča.

Fileje smuča začinimo s soljo in poprom, popečemo jih na maslu ali olivnem olju in serviramo na rižoti.  

Recept je sestavila: Vreni Giger  
Povzeto po: www.avogel.ch

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.