Smuč je sladkovodna riba, ki jo lahko brez težav postavimo ob bok morskim, kot sta denimo orada ali brancin. Je nežnega, a odličnega okusa in brez kosti.
Polovico sesekljane čebule in česna prepražimo na maslu. Dodamo riž, na hitro prepražimo in zalijemo z vinom. Dodamo 300 ml zelenjavne jušne osnove in na nizki temperaturi skuhamo do polovice.
Prepražimo preostalo količino česna in čebule, dodamo oprano špinačo in kuhamo, dokler ne oveni. Dodamo nekaj belega vina in preostalo količino zelenjavne jušne osnove. Nato dodamo na pol kuhan riž in vse skupaj ponovno zavremo. Nato kuhamo še toliko časa, dokler riž ne popije vse tekočine. Pri tem naj ostane še lepo čvrst, „na zob“. Nato rižoti dodamo malo masla in parmezana. Rižota naj bo gosto tekoča.
Fileje smuča začinimo s soljo in poprom, popečemo jih na maslu ali olivnem olju in serviramo na rižoti.
Recept je sestavila: Vreni Giger
Povzeto po: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.