Iz nakaljene pšenice lahko vzgojimo pšenično travo, ali uporabimo kalčke same. Dodajamo jih lahko v solate, na sendviče, h kosmičem, v jogurt in podobno. Lahko pa nam služijo tudi kot osnova za pripravo presnih kruhkov.
Nakaljeno pšenico zmeljemo v mešalniku v čim bolj gladko zmes. Po potrebi dodamo nekaj soka pšenične trave. Začinimo po okusu in v maso vmešamo sesekljan suh paradižnik.
Zmes na tanko namažemo na peki papir in na najnižji temperaturi v pečici sušimo približno 24 ur (odvisno od debeline). Nato razrežemo na ploščice in shranimo v hladilniku.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.