Cvetača vsebuje obilje vitaminov C in K, krepi imunski sistem in je odlično dietno živilo. Pripravljamo jo lahko na številne načine, tokrat pa naj v vaši kuhinji zadiši – po indijsko.
Sesekljamo čebulo in česen. Očistimo cvetačo in jo v malo vode kuhamo 3-4 minute.
Na olju prepražimo gorčična zrna. Ko pričnejo prasketati, dodamo najprej čebulo in, ko ta ovene, še sesekljan česen. Takoj ko zadiši, dodamo odcejeno cvetačo (vodo prihranimo), kurkumo, prašek za kari, poper in ingver ter pražimo približno eno minuto. V 30 ml cvetačne juhe razmešamo moko in s tem zalijemo cvetačo. Dodamo tudi paradižnikovo omako in temeljito premešamo. Začinimo s sojino omako in zeliščno soljo ter kuhamo še približno 10 minut. Na koncu v jed vmešamo še jogurt in jo oplemenitimo s sesekljanimi koriandrom in mandlji.
Jed postrežemo s polnovrednim rižem in skledo zelene solate.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.