background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Cvetačni kari

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: 15 min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Cvetača vsebuje obilje vitaminov C in K, krepi imunski sistem in je odlično dietno živilo. Pripravljamo jo lahko na številne načine, tokrat pa naj v vaši kuhinji zadiši – po indijsko.

Sestavine

  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlička gorčičnih semen
  • 2 žlici bio sojine omake
  • zeliščna sol Herbamare po okusu
  • 2 šalotki
  • 1 strok česna
  • 600 g cvetače
  • 1/2 žličke kurkume
  • 1 žlička začimbnega praška za curry
  • ½ žličke mletega ingverja
  • ščepec črnega popra
  • 250 g paradižnikove omake
  • ca. 30 ml vode (od kuhanja cvetače)
  • 150 g navadnega jogurta
  • 1 žlička pirine gladke moke
  • 1 žlica sesekljanega svežega koriandra
  • 50 g sesekljanih mandljev (najbolje namočenih preko noči, odcejenih in olupljenih)

Sesekljamo čebulo in česen. Očistimo cvetačo in jo v malo vode kuhamo 3-4 minute.

Na olju prepražimo gorčična zrna. Ko pričnejo prasketati, dodamo najprej čebulo in, ko ta ovene, še sesekljan česen. Takoj ko zadiši, dodamo odcejeno cvetačo (vodo prihranimo), kurkumo, prašek za kari, poper in ingver ter pražimo približno eno minuto. V 30 ml cvetačne juhe razmešamo moko in s tem zalijemo cvetačo. Dodamo tudi paradižnikovo omako in temeljito premešamo. Začinimo s sojino omako in zeliščno soljo ter kuhamo še približno 10 minut. Na koncu v jed vmešamo še jogurt in jo oplemenitimo s sesekljanimi koriandrom in mandlji.

Jed postrežemo s polnovrednim rižem in skledo zelene solate.

Dober tek.

Vir: www.avogel.co.uk

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam