Cvetača vsebuje obilje vitaminov C in K, krepi imunski sistem in je odlično dietno živilo. Pripravljamo jo lahko na številne načine, tokrat pa naj v vaši kuhinji zadiši – po indijsko.
Sesekljamo čebulo in česen. Očistimo cvetačo in jo v malo vode kuhamo 3-4 minute.
Na olju prepražimo gorčična zrna. Ko pričnejo prasketati, dodamo najprej čebulo in, ko ta ovene, še sesekljan česen. Takoj ko zadiši, dodamo odcejeno cvetačo (vodo prihranimo), kurkumo, prašek za kari, poper in ingver ter pražimo približno eno minuto. V 30 ml cvetačne juhe razmešamo moko in s tem zalijemo cvetačo. Dodamo tudi paradižnikovo omako in temeljito premešamo. Začinimo s sojino omako in zeliščno soljo ter kuhamo še približno 10 minut. Na koncu v jed vmešamo še jogurt in jo oplemenitimo s sesekljanimi koriandrom in mandlji.
Jed postrežemo s polnovrednim rižem in skledo zelene solate.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.