Izjemno okusna vegetarijanska jed. Izbrana mešanica začimb ji podari eksotičen orientalski pridih.
Lečo namočimo za 12 ur. Če jo namakamo dlje, vmes zamenjamo vodo. Skuhamo jo v čisti vodi, skupaj z lovorjevim listom. Ko je kuhana, jo še posolimo.
Medtem v ponvi na suho prepražimo semena laške kumine, triplata in koriandra. Ko zadišijo, jih odstranimo s ponve in ohlajena stremo v možnarju skupaj z nekaj grobe morske soli.
Na gheeju zarumenimo čebulo, dodamo mešanico sveže strtih semen ter strta ingver in česen. Takoj ko česen zadiši, dodamo paradižnik. Začinimo s preostalimi začimbami in kuhamo nekaj minut. Nato dodamo še kuhano lečo in kokosovo mleko. Solimo in dodamo nekaj limoninega soka. Kuhamo še par minut, da se okusi dobro povežejo. Ponudimo s kuhanim rižem ali kvinojo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.