background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kari z gorsko lečo

  • Priprava:
    Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe
  • Prep: 12 h min
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe

Izjemno okusna vegetarijanska jed. Izbrana mešanica začimb ji podari eksotičen orientalski pridih.

Sestavine

  • 200 g gorske leče
  • 750 ml vode
  • 1 lovorjev list
  • sol
  • 1 žlička laške kumine
  • 1 žlička triplata
  • 1 žlička koriandra
  • 1 srednje velika čebula (ca. 80 g)
  • ca. 2 cm3 ingverja
  • 3 stroki česna
  • 350 g paradižnika v koščkih iz konzerve
  • pol žličke kurkume
  • pol žličke sladke paprike v prahu
  • ¼ žličke čilija v prahu
  • pol žličke cimeta
  • 2 žlici ghee-ja
  • 200 ml kokosovega mleka
  • sok pol limone

Lečo namočimo za 12 ur. Če jo namakamo dlje, vmes zamenjamo vodo. Skuhamo jo v čisti vodi, skupaj z lovorjevim listom. Ko je kuhana, jo še posolimo.

Medtem v ponvi na suho prepražimo semena laške kumine, triplata in koriandra. Ko zadišijo, jih odstranimo s ponve in ohlajena stremo v možnarju skupaj z nekaj grobe morske soli.

Na gheeju zarumenimo čebulo, dodamo mešanico sveže strtih semen ter strta ingver in česen. Takoj ko česen zadiši, dodamo paradižnik. Začinimo s preostalimi začimbami in kuhamo nekaj minut. Nato dodamo še kuhano lečo in kokosovo mleko. Solimo in dodamo nekaj limoninega soka. Kuhamo še par minut, da se okusi dobro povežejo. Ponudimo s kuhanim rižem ali kvinojo.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.