Izjemno okusna vegetarijanska jed. Izbrana mešanica začimb ji podari eksotičen orientalski pridih.
Lečo namočimo za 12 ur. Če jo namakamo dlje, vmes zamenjamo vodo. Skuhamo jo v čisti vodi, skupaj z lovorjevim listom. Ko je kuhana, jo še posolimo.
Medtem v ponvi na suho prepražimo semena laške kumine, triplata in koriandra. Ko zadišijo, jih odstranimo s ponve in ohlajena stremo v možnarju skupaj z nekaj grobe morske soli.
Na gheeju zarumenimo čebulo, dodamo mešanico sveže strtih semen ter strta ingver in česen. Takoj ko česen zadiši, dodamo paradižnik. Začinimo s preostalimi začimbami in kuhamo nekaj minut. Nato dodamo še kuhano lečo in kokosovo mleko. Solimo in dodamo nekaj limoninega soka. Kuhamo še par minut, da se okusi dobro povežejo. Ponudimo s kuhanim rižem ali kvinojo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.