Izjemno okusna vegetarijanska jed. Izbrana mešanica začimb ji podari eksotičen orientalski pridih.
Lečo namočimo za 12 ur. Če jo namakamo dlje, vmes zamenjamo vodo. Skuhamo jo v čisti vodi, skupaj z lovorjevim listom. Ko je kuhana, jo še posolimo.
Medtem v ponvi na suho prepražimo semena laške kumine, triplata in koriandra. Ko zadišijo, jih odstranimo s ponve in ohlajena stremo v možnarju skupaj z nekaj grobe morske soli.
Na gheeju zarumenimo čebulo, dodamo mešanico sveže strtih semen ter strta ingver in česen. Takoj ko česen zadiši, dodamo paradižnik. Začinimo s preostalimi začimbami in kuhamo nekaj minut. Nato dodamo še kuhano lečo in kokosovo mleko. Solimo in dodamo nekaj limoninega soka. Kuhamo še par minut, da se okusi dobro povežejo. Ponudimo s kuhanim rižem ali kvinojo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Ali ste vedeli? Znano je, da post prinaša mnoge koristi. Tako lahko z njim med drugim vzdržujemo zdravje, izboljšamo fizično ali psihično počutje ter skrbimo za dolgoživost. Vendar pa post ni primeren za kogarkoli.
Gibanje je element, ki v obdobju postenja ne sme manjkati.
Za vse kreativne, ki si radi sami pripravljate svoje domače pripravke.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.