background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pirina fokača po primorsko

  • Čas:
  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Ko boste načrtovali letošnje počitnice ob morju, izberete kraj, kjer boste lahko nabrali divjerasli rožmarin. Do tedaj pa si počitnice narišimo s kruhom, ki kar diši po morju …

Sestavine

Za testo:

  • 500 g polnozrnate pirine moke (najbolje sveže mlete)
  • 350 g tople vode
  • 7 g kvasa
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička sladkorja

Obloga za testo:

  • 2 žlici posušenega rožmarina
  • 2 žlici sesekljanih črnih oliv
  • nekaj zrnc grobo mlete soli
  • 1 žlica olivnega olja

Iz sestavin zamesimo testo, ki naj na toplem vzhaja (približno eno uro). Nato ga preložimo na srednje velik, s papirjem za peko obložen, pravokoten pekač, ga raztegnemo po celi površini, zarišemo vanj črte, posujemo z grobo soljo, rožmarinom in sesekljanimi olivami in prelijemo z žlico olivnega olja. Pustimo ponovno vzhajati, približno 20 minut. Nato kruh pečemo približno 40 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Dober tek.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Ali ste vedeli? Znano je, da post prinaša mnoge koristi. Tako lahko z njim med drugim vzdržujemo zdravje, izboljšamo fizično ali psihično počutje ter skrbimo za dolgoživost. Vendar pa post ni primeren za kogarkoli.

Postenje – kdo ni primeren?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam