Ko boste načrtovali letošnje počitnice ob morju, izberete kraj, kjer boste lahko nabrali divjerasli rožmarin. Do tedaj pa si počitnice narišimo s kruhom, ki kar diši po morju …
Iz sestavin zamesimo testo, ki naj na toplem vzhaja (približno eno uro). Nato ga preložimo na srednje velik, s papirjem za peko obložen, pravokoten pekač, ga raztegnemo po celi površini, zarišemo vanj črte, posujemo z grobo soljo, rožmarinom in sesekljanimi olivami in prelijemo z žlico olivnega olja. Pustimo ponovno vzhajati, približno 20 minut. Nato kruh pečemo približno 40 minut pri 200 stopinjah Celzija.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.