background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pirina fokača po primorsko

  • Čas:
  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Ko boste načrtovali letošnje počitnice ob morju, izberete kraj, kjer boste lahko nabrali divjerasli rožmarin. Do tedaj pa si počitnice narišimo s kruhom, ki kar diši po morju …

Sestavine

Za testo:

  • 500 g polnozrnate pirine moke (najbolje sveže mlete)
  • 350 g tople vode
  • 7 g kvasa
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička sladkorja

Obloga za testo:

  • 2 žlici posušenega rožmarina
  • 2 žlici sesekljanih črnih oliv
  • nekaj zrnc grobo mlete soli
  • 1 žlica olivnega olja

Iz sestavin zamesimo testo, ki naj na toplem vzhaja (približno eno uro). Nato ga preložimo na srednje velik, s papirjem za peko obložen, pravokoten pekač, ga raztegnemo po celi površini, zarišemo vanj črte, posujemo z grobo soljo, rožmarinom in sesekljanimi olivami in prelijemo z žlico olivnega olja. Pustimo ponovno vzhajati, približno 20 minut. Nato kruh pečemo približno 40 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Dober tek.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Privoščite si dovolj spanca

Pomanjkanje spanca vodi v slabo počutje in kopico zdravstvenih težav.

Kako do boljšega spanca?

Ali ste vedeli?

Vsaka pot se začne s prvim korakom, pa tudi počasi se daleč pride. Preteči meter, kilometer res ni veliko, še manj naporno. Prava umetnost pa je skupaj zložiti več serijskih dolžin ter napor tudi osmisliti.

Zmagoviti poraz ali poražen zmagovalec?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.