Ko kuhamo iz preprostih sestavin, za to porabimo manj časa, pa še želodca ne obremenimo preveč. Manj je več. Telo pa s to jedjo dobi vse, kar potrebuje.
Čičeriko odcedimo, temeljito speremo in v sveži vodi skuhamo do mehkega. Na začetku kuhanja dodamo lovorjev list, proti koncu kuhanja pa nekaj kumine in šetraja. Solimo, ko je kuhana.
Ločeno skuhamo polnovreden riž. Namočenega odcedimo, temeljito speremo in skuhamo v sveži vodi. Tudi riž solimo na koncu.
Čebulo prepražimo na malo maščobe in dodamo drugo zelenjavo. Ko je ta prepražena, ji dodamo še skuhana riž in čičeriko. Kuhamo približno 5 minut. Tik preden je cela jed gotova, v rižoto dodamo še sesekljane vršičke kopriv in drugih divje raslih rastlin. Po okusu začinimo in takoj postrežemo. Ko je jed že na krožniku, izdatno potresemo še s svežim drobnjakom.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.