background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Čičerikin kari s špinačo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Popolna vegetarijanska jed, ki bo zadovoljila vse čute in telesne potrebe.

Sestavine

  • 150 g preko noči namočene čičerike
  • 150 ml kokosovega mleka
  • 1 žlička celih semen kumina (kumin, laška kumina)
  • 100 g rjavega riža (namočenega preko noči)
  • 1 srednje velik sladek krompir
  • 1 srednje velika rdeča čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 žlički praška za kari
  • pol žličke cimeta
  • 1 cm3 nastrganega svežega ingverja
  • 3 pesti sveže špinače
  • 1 dcl paradižnikove omake
  • 1 žlica olja

Čičeriko in riž ločeno skuhamo do mehkega.

Sladki krompir olupimo in skuhamo v malo vode. Ko je kuhan, ga pretlačimo s kokosovim mlekom.

Semena kumina na suho prepražimo, da zadišijo, nato jih stremo v možnarju. Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo česen (da zadiši), takoj zatem pa še paradižnikovo omako in vse ostale začimbe. Dodamo še kuhano (in odcejeno) čičeriko, ter omako s sladkim krompirjem. Kuhamo približno 10 minut, nato dodamo oprane in sesekljane liste špinače. Kuhamo še minuto ali dve, da ovenijo.

Postrežemo z rižem in skledo solate.

Vir: www.avogel.co.uk

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam