Tokrat bomo na razžarjeni mrežici pekli nekoliko drugačne čevapčiče, ki bi jih lahko poimenovali tudi mesni svaljki. Sestavo bomo oplemenitili z nemesnimi dodatki, ki olajšajo prebavo, popestrijo okus, glavnemu kuharju pa prislužijo še kakšno točko občudovanja več pri jedcih. Receptura je uporabna za vse letne čase, ob hladnejših dnevih pa se peke lahko lotite tudi v ponvi ali pečici. Zavihajmo rokave!
V skledo položimo mleto meso, ubijemo jajce ter zmešamo z ovsenimi kosmiči. V drugo posodo drobno naribamo bučko in korenček ter ožamemo odvečno vodo. Na drobno nasekljamo tudi čebulo in drobnjak ter vse zelenjavne sestavine dodamo k mesni mešanici. Solimo po okusu in dobro premešamo. Maso pustimo stati vsaj 15 minut, potem pa oblikujemo svaljke v velikosti čevapčičev. Po želji jih prebodemo z leseno paličico, da jih potem zlahka zaužijemo brez pribora.
Spečemo na žaru, v ponvi ali pečici (200 stopinj Celzija, 20 minut). Pred postrežbo preverimo, ali je meso dovolj zapečeno, brez rožnate sredice.
Postrežemo s katero od solat, ki jih najdete v naših receptih ali s poljubno sezonsko prilogo. Sem sodita tudi pečen kostanj in bučni pire.
Dober tek!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.