background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Bučni kruh z hruškovo pomako

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Kruh v jesenski preobleki. Čudovito je uporabiti plodove, ki nam jih tako dobrohotno nudi narava.

Sestavine

  • 500 g svetle pirine moke
  • 20 g kvasa
  • 270 ml vode
  • 3 žlice olivnega olja
  • zeliščna sol, poper
  • 130 g hokaido buče

Za pomako:

  • 2 zreli hruški
  • 1 žlica sesekljanega svežega čilija
  • 1 žlica nastrganega svežega ingverja
  • 2 žlici sesekljane rdeče čebule
  • sok 1/2 limone
  • sok 1/2 pomaranče
  • zeliščna sol

Iz sestavin za kruh (razen buče in soli) z mešalnikom zamesimo kruh. Po 5 minutah gnetenja dodamo sol in pri najvišji hitrosti gnetemo še 1 minuto.

Testo naj na sobni temperaturi vzhaja 45 minut.

Bučo grobo nastrgamo, rahlo posolimo in popopramo ter jo umešamo v testo. Testo nato preložimo v pekač za pito (32 cm premer), kjer naj vzhaja še 1 uro.

Nato ga pečemo v pečici, ogreti na 210 stopinj Celzija, 25 minut.

Vmes pripravimo pomako: hruški olupimo, izkoščičimo in narežemo na kockice. Skupaj z ostalimi sestavinami na rahlem ognju kuhamo 5 minut.  Nato pretlačimo, rahlo posolimo in postrežemo še s toplim kruhom.

Prevod iz Gesundheitsnachrichten 11/23: Sabina Topolovec

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Kronična vnetja so pogosto povezana z različnimi boleznimi, vključno z avtoimunskimi motnjami, srčno-žilnimi obolenji, diabetesom in rakom.

Vnetni procesi – kako se odražajo?

7 nasvetov za zdrave sklepe

Sklepi se starajo hitreje, kot ostalo ogrodje telesa. Z nesmotrno rabo jih lahko tudi preuranjeno obrabimo in si tako omejimo gibanje.

Kako najbolje poskrbeti zanje?

Stres naš vsakdanji

Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine

5 poti do manj stresa!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam