background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Bučni kruh z hruškovo pomako

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Kruh v jesenski preobleki. Čudovito je uporabiti plodove, ki nam jih tako dobrohotno nudi narava.

Sestavine

  • 500 g svetle pirine moke
  • 20 g kvasa
  • 270 ml vode
  • 3 žlice olivnega olja
  • zeliščna sol, poper
  • 130 g hokaido buče

Za pomako:

  • 2 zreli hruški
  • 1 žlica sesekljanega svežega čilija
  • 1 žlica nastrganega svežega ingverja
  • 2 žlici sesekljane rdeče čebule
  • sok 1/2 limone
  • sok 1/2 pomaranče
  • zeliščna sol

Iz sestavin za kruh (razen buče in soli) z mešalnikom zamesimo kruh. Po 5 minutah gnetenja dodamo sol in pri najvišji hitrosti gnetemo še 1 minuto.

Testo naj na sobni temperaturi vzhaja 45 minut.

Bučo grobo nastrgamo, rahlo posolimo in popopramo ter jo umešamo v testo. Testo nato preložimo v pekač za pito (32 cm premer), kjer naj vzhaja še 1 uro.

Nato ga pečemo v pečici, ogreti na 210 stopinj Celzija, 25 minut.

Vmes pripravimo pomako: hruški olupimo, izkoščičimo in narežemo na kockice. Skupaj z ostalimi sestavinami na rahlem ognju kuhamo 5 minut.  Nato pretlačimo, rahlo posolimo in postrežemo še s toplim kruhom.

Prevod iz Gesundheitsnachrichten 11/23: Sabina Topolovec

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Melatonin: spalni hormon

Ureja mnogo več kot spanec.

Spoznajmo ga

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam