Kruh v jesenski preobleki. Čudovito je uporabiti plodove, ki nam jih tako dobrohotno nudi narava.
Iz sestavin za kruh (razen buče in soli) z mešalnikom zamesimo kruh. Po 5 minutah gnetenja dodamo sol in pri najvišji hitrosti gnetemo še 1 minuto.
Testo naj na sobni temperaturi vzhaja 45 minut.
Bučo grobo nastrgamo, rahlo posolimo in popopramo ter jo umešamo v testo. Testo nato preložimo v pekač za pito (32 cm premer), kjer naj vzhaja še 1 uro.
Nato ga pečemo v pečici, ogreti na 210 stopinj Celzija, 25 minut.
Vmes pripravimo pomako: hruški olupimo, izkoščičimo in narežemo na kockice. Skupaj z ostalimi sestavinami na rahlem ognju kuhamo 5 minut. Nato pretlačimo, rahlo posolimo in postrežemo še s toplim kruhom.
Prevod iz Gesundheitsnachrichten 11/23: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že 70 let Echinaforce pomaga krepiti odpornost in je zaupanja vredna podpora pri prehladnih obolenjih. Vaše izkušnje so neprecenljive - posebej za vse tiste, ki zdravila še ne poznajo. Ste jih pripravljeni podeliti? Nagradili vas bomo s slastnimi bonbončki z ehinacejo in črnim ribezom.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.