Sladek kruh z le malo sladkorja je lahko slastna malica v službi, zajtrk ali pa preprosto – polnovredna sladica.
Datlje narežemo in jih namočimo v vroči vodi. Dodamo še sladkor da se raztopi. Nato dodamo pretlačene banane.
Suhe sestavine pomešamo v drugi, večji posodi. Prelijemo z mokrimi sestavinami in z žlico premešamo, da se temeljito pomešajo.
Testo predenemo v ozek pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko.
Pečemo približno 40 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.