background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Bučna »pečenka« na način Wellington

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • 6 oseb
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • 6 oseb

V Angliji za božič tradicionalno pripravljajo pečenko z gobicami in listnatim testom, mi pa bomo v tokratnem receptu meso zamenjali z žarečo bučno sredico.

Sestavine

  • 1 večja buča maslenka
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • sveže mleti črni poper
  • olivno olje
  • 60 g orehovih jedrc
  • 3 šalotke
  • 400 g šampinjonov
  • 4 stroki česna
  • 2 žlički posušenega timijana
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlica senfa
  • 2 prgišči sveže špinače
  • mleko za premaz (lahko rastlinski napitek)
  • 2x320 g listnatega testa

Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija.

Bučo očistimo in jo prerežemo po dolžini. Odstranimo seme in olupimo obe polovici.

Del buče nad semenjem odrežemo in ta del narežemo na rezine. Oba večja in polna dela buče ter rezine buče prelijemo z olivnim oljem, začinimo s soljo in poprom in v pečici pečemo pol ure. Nato na pekač dodamo še orehe in jih pečemo 5 minut.

V ponvi na malo maščobe prepražimo sesekljano šalotko, dodamo sesekljane šampinjone in tik preden so gotovi, še sesekljan česen, timijan in sojino omako. Maso nato nekoliko ohladimo, nato pa jo drobno zmeljemo v mešalniku. Pred mešanjem ji dodamo še senf, sol, poper, orehe in pečene rezine buče. Zmiksano maso ohladimo.

Špinačo v čisto malo vode kuhamo le toliko, da oveni.

Razvaljamo prvo plast testa in po sredini v pasu približno 8 cm razporedimo dve tretjini pripravljenega nadeva. Ob robovih pustimo nekaj praznega prostora. Po tem razporedimo kuhane liste špinače in na to položimo obe zapečeni polovici buče s hrbtno stranjo navzgor. Po vrhu razmažemo preostalo maso. Čez to položimo razvaljano drugo polovico testa. Presežek testa odrežemo, robove pa z vseh strani potlačimo z vilico. Presežek testa lahko po želji oblikujemo v trakove in z njim okrasimo vrh naše »pečenke«.

Pripravljeno »pečenko« sedaj po vrhu še nekajkrat zarežemo, da bo lažje izhajal zrak in jo premažemo z mlekom.

Pečemo približno 45 minut, da se testo lepo obarva.

Video postopek priprave si lahko ogledate tudi tukaj.

Vir: wearesivegan.com

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Več stresa, več prehladov in gripe!

Z nastopom hladnih mesecev ne pritisne na nas le mraz, ampak pogosto tudi stres!

Kako pomaga ehinaceja?

Ali ste vedeli?

Najbolj občutljivi za okužbe z virusi prehlada in gripe so predšolski otroci, ti v povprečju zbolijo 6 do 10-krat na leto. Pomagamo jim lahko tako, da ob prvih znakih obolenja ukrepamo s skrbno izbranimi naravnimi pripravki.

Preberite, kako ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.