background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Bučkina omaka s plazečo špinačo

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Zveni zapleteno? Uporabite špinačo, ki jo imate na vrtu. Lahko tudi običajno špinačo ali liste mladih kopriv. Poleti je novozelandska morda najboljša, ker odlično uspeva. Bučka služi za zgoščevanje. Ko enkrat obrodi, jih je na vrtu res obilje …

Sestavine

  • 250 g listov špinače
  • 1 večja bučka (ca. 350 g)
  • 1 manjša čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici olja
  • 2 dcl mleka
  • 1 velika pest sveže bazilike
  • zeliščna sol po okusu, npr. Herbamare
  • noževa konica sveže mletega muškatnega oreščka

Sesekljamo česen in čebulo. Na drobno narežemo bučko.

Na maščobi posteklenimo čebulo, dodamo bučko, in ko se omehča, še česen. Takoj ko zadiši, dodamo oprane liste špinače in sol ter zalijemo z mlekom. Ko zavre, kuhamo približno tri minute.

Dodamo svežo baziliko in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo še muškatni orešček in postrežemo s prilogo po želji.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Zdravila, registrirana zdravila, dopolnila – kako vedeti, kaj izbrati?

Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.

Kaj izbrati, da bo zares delovalo?

Sanji Lončar v slovo

Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.

(1965–2025)

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam