background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Bučkina omaka s plazečo špinačo

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Zveni zapleteno? Uporabite špinačo, ki jo imate na vrtu. Lahko tudi običajno špinačo ali liste mladih kopriv. Poleti je novozelandska morda najboljša, ker odlično uspeva. Bučka služi za zgoščevanje. Ko enkrat obrodi, jih je na vrtu res obilje …

Sestavine

  • 250 g listov špinače
  • 1 večja bučka (ca. 350 g)
  • 1 manjša čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici olja
  • 2 dcl mleka
  • 1 velika pest sveže bazilike
  • zeliščna sol po okusu, npr. Herbamare
  • noževa konica sveže mletega muškatnega oreščka

Sesekljamo česen in čebulo. Na drobno narežemo bučko.

Na maščobi posteklenimo čebulo, dodamo bučko, in ko se omehča, še česen. Takoj ko zadiši, dodamo oprane liste špinače in sol ter zalijemo z mlekom. Ko zavre, kuhamo približno tri minute.

Dodamo svežo baziliko in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo še muškatni orešček in postrežemo s prilogo po želji.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.

Mikroplastika – kako ji ubežati, preden nas pogoltne!

Z nafarmakološkimi pristopi nad boleča ušesa in vnetje sluhovoda

Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo. 

Ključno je hitro ukrepanje!

Naj vam migrena ne pokvari počitnic

Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru. 

Migrena na dopustu

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam