background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Palačinke brez glutena, jajc in mleka

  • Čas:
  • Preprosto
  • 10 kososv
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 10 kososv

Slastne, puhaste palačinke, ki jih lahko uživajo tudi alergiki.

Sestavine

  • 250 g prosene moke
  • 50 g kokosove maščobe
  • 12 g luščin indijskega trpotca
  • 800 ml poljubnega rastlinskega napitka
  • 6 g soli
  • noževa konica 100% vanilje

Sestavine z mešalnikom zmešamo, nato pa naj masa počiva vsaj eno uro, lahko tudi dlje (npr. preko noči). V tem času se testo precej zgosti, zato so palačinke nekoliko debelejše od običajnih.

Ponev namastimo, nato po njej razporedimo zajemalko testa. Ker je testo gostejše, si lahko pomagamo z žlico. Palačinke najlažje spečemo, če je njihov premer nekoliko manjši.  

Postrežemo s poljubnim nadevom, npr. slastnim čokoladnim namazom in prelivom iz vročega jagodičevja.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Zdravila, registrirana zdravila, dopolnila – kako vedeti, kaj izbrati?

Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.

Kaj izbrati, da bo zares delovalo?

Sanji Lončar v slovo

Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.

(1965–2025)

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam