Imate radi orehe? Potem zagotovo tudi palačinke z orehovim nadevom. Da boste obdržali kar največ prehranske moči orehov, jih ne poparite (kot to svetuje večina receptov), in palačink ne gratinirajte. Tudi brez vseh teh dodatkov je nadev božanski. No, ravno tak, kot ga boste pripravili. Zato količine sestavin mirno prilagajajte...
Palačinke pripravimo iz polnozrnate, najbolje sveže mlete moke (npr. pirine, mešanice ajdove in pirine). Testo naj počiva vsaj pol ure, medtem pa lahko pripravimo okusen orehov nadev.
Sestavine zmešamo v mešalniku, začinimo in sladkamo po okusu. Če je masa pregosta, lahko dodamo še nekaj smetane ali mleka.
Dober tek!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.