Imate radi orehe? Potem zagotovo tudi palačinke z orehovim nadevom. Da boste obdržali kar največ prehranske moči orehov, jih ne poparite (kot to svetuje večina receptov), in palačink ne gratinirajte. Tudi brez vseh teh dodatkov je nadev božanski. No, ravno tak, kot ga boste pripravili. Zato količine sestavin mirno prilagajajte...
Palačinke pripravimo iz polnozrnate, najbolje sveže mlete moke (npr. pirine, mešanice ajdove in pirine). Testo naj počiva vsaj pol ure, medtem pa lahko pripravimo okusen orehov nadev.
Sestavine zmešamo v mešalniku, začinimo in sladkamo po okusu. Če je masa pregosta, lahko dodamo še nekaj smetane ali mleka.
Dober tek!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.