Imate radi orehe? Potem zagotovo tudi palačinke z orehovim nadevom. Da boste obdržali kar največ prehranske moči orehov, jih ne poparite (kot to svetuje večina receptov), in palačink ne gratinirajte. Tudi brez vseh teh dodatkov je nadev božanski. No, ravno tak, kot ga boste pripravili. Zato količine sestavin mirno prilagajajte...
Palačinke pripravimo iz polnozrnate, najbolje sveže mlete moke (npr. pirine, mešanice ajdove in pirine). Testo naj počiva vsaj pol ure, medtem pa lahko pripravimo okusen orehov nadev.
Sestavine zmešamo v mešalniku, začinimo in sladkamo po okusu. Če je masa pregosta, lahko dodamo še nekaj smetane ali mleka.
Dober tek!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.