Posebej moškim teknejo vroče, močno začinjene jedi na žlico. Zavihtite kuhalnico in se prepustite eksotičnim vonjavam in dobrodejnemu delovanju začimb. Avtorica recepta: Rachel Foyle vir: www.avogel.co.uk
Olupljen in na kocke narezan krompir zavremo in kuhamo pet minut, da je še čvrst.
V ponvi segrejemo olje in na njem pražimo sesekljan por, čebulo, ingver, čili in česen, dokler niso mehki.
Krompirju dodamo prepraženo mešanico in vrelo zelenjavno jušno osnovo.
Dodamo paradižnikovo mezgo, vse začimbe in začinimo z zeliščno soljo in poprom. Ko zavre, kuhamo še približno 20 minut.
Kuhani jedi dodamo še sesekljan svež koriander ali peteršilj.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.