Posebej moškim teknejo vroče, močno začinjene jedi na žlico. Zavihtite kuhalnico in se prepustite eksotičnim vonjavam in dobrodejnemu delovanju začimb. Avtorica recepta: Rachel Foyle vir: www.avogel.co.uk
Olupljen in na kocke narezan krompir zavremo in kuhamo pet minut, da je še čvrst.
V ponvi segrejemo olje in na njem pražimo sesekljan por, čebulo, ingver, čili in česen, dokler niso mehki.
Krompirju dodamo prepraženo mešanico in vrelo zelenjavno jušno osnovo.
Dodamo paradižnikovo mezgo, vse začimbe in začinimo z zeliščno soljo in poprom. Ko zavre, kuhamo še približno 20 minut.
Kuhani jedi dodamo še sesekljan svež koriander ali peteršilj.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.