Recept za vse, ki si drznete preizkusiti kaj povsem novega. Juha, ki nas prijazno poboža od znotraj in spomni na prijetne božične večere. Če imate radi peso, vam bo zagotovo všeč.
Peso olupimo in narežemo na drobne kockice. Čebulo opražimo na kokosovem olju (le toliko, da oveni), nato dodamo peso in jo nežno opečemo. Zalijemo z vrelo jušno osnovo in kokosovim mlekom. Ko zavre, kuhamo še približno 30 minut. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom (do želene gostote, nekaj pesin kock lahko pustimo celih). Začinimo s sveže mleto janeževo zvezdo, cimetom v prahu, sveže nastrganim ingverjem (olupimo, če ni ekološki) in pomarančnim oljem ali lupinico. Po okusu posolimo in popopramo. Pustimo pokrito nekaj minut, da se okusi povežejo, nato postrežemo.
Navdih za recept si lahko pogledate tukaj.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.