Recept za vse, ki si drznete preizkusiti kaj povsem novega. Juha, ki nas prijazno poboža od znotraj in spomni na prijetne božične večere. Če imate radi peso, vam bo zagotovo všeč.
Peso olupimo in narežemo na drobne kockice. Čebulo opražimo na kokosovem olju (le toliko, da oveni), nato dodamo peso in jo nežno opečemo. Zalijemo z vrelo jušno osnovo in kokosovim mlekom. Ko zavre, kuhamo še približno 30 minut. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom (do želene gostote, nekaj pesin kock lahko pustimo celih). Začinimo s sveže mleto janeževo zvezdo, cimetom v prahu, sveže nastrganim ingverjem (olupimo, če ni ekološki) in pomarančnim oljem ali lupinico. Po okusu posolimo in popopramo. Pustimo pokrito nekaj minut, da se okusi povežejo, nato postrežemo.
Navdih za recept si lahko pogledate tukaj.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.