background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Juha iz zelene in prosene kaše

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Imate radi zeleno? Če jo poznate samo v kuhani različici, najbrž ne. Ko jo prepražimo, postane nadvse slastna. Poizkusite.

Sestavine

  • en srednje velik gomolj zelene
  • 2 žlici kokosove maščobe ali masla
  • pol l vrele vode
  • 2 žlici oprane prosene kaše
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • svež peteršilj
  • žlička posušenih koprovih lističev

Zeleno narežemo na kocke in prepražimo na maščobi. Ko je lepo prepražena in zadiši, jo zalijemo z vrelo vodo in dodamo proseno kašo. Kuhamo do mehkega, nato le rahlo pretlačimo, da dobro okusimo tudi posamezne koščke zelene. Začinimo z zeliščno soljo in koprom ter posujemo s svežim peteršiljem.  

Prepražena zelena je nadvse slastna, povsem drugačna od tiste, ki jo skuhamo na vodi. Poskusite jo lahko celo kot nadomestek pečenega krompirja. Najhitreje je pečena na dobro pomaščeni ponvi.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam