Imate radi zeleno? Če jo poznate samo v kuhani različici, najbrž ne. Ko jo prepražimo, postane nadvse slastna. Poizkusite.
Zeleno narežemo na kocke in prepražimo na maščobi. Ko je lepo prepražena in zadiši, jo zalijemo z vrelo vodo in dodamo proseno kašo. Kuhamo do mehkega, nato le rahlo pretlačimo, da dobro okusimo tudi posamezne koščke zelene. Začinimo z zeliščno soljo in koprom ter posujemo s svežim peteršiljem.
Prepražena zelena je nadvse slastna, povsem drugačna od tiste, ki jo skuhamo na vodi. Poskusite jo lahko celo kot nadomestek pečenega krompirja. Najhitreje je pečena na dobro pomaščeni ponvi.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.