background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Bela fižolova juha

  • Čas:
  • 6 oseb
  • Preprosto
  • Prep: min
  • 6 oseb
  • Preprosto

Kremasta fižolova juha nežne svetle barve, ki spominja na zimski čas.

Sestavine

Fižol za vsaj osem ur namočimo. Nato ga speremo in pristavimo v sveži vodi z dodatkom lovorja. Deset minut pred koncem kuhanja mu dodamo še šetraj in kumino. Solimo, ko je kuhan.

Na maščobi prepražimo čebulo. Ko oveni,  dodamo na kocke prepraženo zeleno. Opečeni dodamo še strt česen in ko zadiši, zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo do mehkega, nato dodamo kuham fižol s tekočino (odstranimo le lovorov list). Ponovno zavremo, nato pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Po okusu začinimo. Po želji lahko v juho zakuhamo še nekaj riža ali polnovrednih testenin in juho obogatimo z nekaj kisle smetane. Posujemo s svežim peteršiljem in ponudimo.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Zdravila, registrirana zdravila, dopolnila – kako vedeti, kaj izbrati?

Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.

Kaj izbrati, da bo zares delovalo?

Sanji Lončar v slovo

Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.

(1965–2025)

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam