Kremasta fižolova juha nežne svetle barve, ki spominja na zimski čas.
Fižol za vsaj osem ur namočimo. Nato ga speremo in pristavimo v sveži vodi z dodatkom lovorja. Deset minut pred koncem kuhanja mu dodamo še šetraj in kumino. Solimo, ko je kuhan.
Na maščobi prepražimo čebulo. Ko oveni, dodamo na kocke prepraženo zeleno. Opečeni dodamo še strt česen in ko zadiši, zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo do mehkega, nato dodamo kuham fižol s tekočino (odstranimo le lovorov list). Ponovno zavremo, nato pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Po okusu začinimo. Po želji lahko v juho zakuhamo še nekaj riža ali polnovrednih testenin in juho obogatimo z nekaj kisle smetane. Posujemo s svežim peteršiljem in ponudimo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.