Pomlad je čas boba, stare, že nekoliko pozabljene stročnice. Ta hip še raste, v shrambi pa imate morda kaj suhega. Velika zrna predstavljajo čudovito osnovo za krepko juho.
Bob namakamo preko noči v veliko vode. Zjutraj ga temeljito speremo s svežo vodo in pristavimo z lovorjem. Skuhamo do mehkega, nato posolimo in začinimo s sveže strtimi semeni kumini. Ko se ohladi, po želji prepasimo (bob ima nekoliko tršo zunanjo ovojnico, ki marsikoga moti).
Na maščobi prepražimo čebulo in na kockice narezana korenček in zeleno. Dodamo spasiran bob in zalijemo z jušno osnovo do želene gostote. Zavremo in kuhamo približno 15 minut. Pretlačimo s paličnim mešalnikom in juho obogatimo s smetano ali kajmakom.
Postrežemo s sesekljanim drobnjakom.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.