background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Bobova juha z drobnjakom

  • Čas:
  • Preprosto
  • 6 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 6 oseb

Pomlad je čas boba, stare, že nekoliko pozabljene stročnice. Ta hip še raste, v shrambi pa imate morda kaj suhega. Velika zrna predstavljajo čudovito osnovo za krepko juho.

Sestavine

  • 250 g suhega zrnja boba
  • 1 manjša čebula
  • 3 korenčki
  • malo olja
  • ¼ gomolja zelenje
  • zelenjavna jušna osnova Herbamare
  • ½ žličke kumine
  • 2 lovorova lista
  • sol in poper po okusu
  • 2 veliki žlici pregrete smetane (lahko tudi kajmaka)
  • 1 velik šop svežega drobnjaka

Bob namakamo preko noči v veliko vode. Zjutraj ga temeljito speremo s svežo vodo in pristavimo z lovorjem. Skuhamo do mehkega, nato posolimo in začinimo s sveže strtimi semeni kumini. Ko se ohladi, po želji prepasimo (bob ima nekoliko tršo zunanjo ovojnico, ki marsikoga moti).

Na maščobi prepražimo čebulo in na kockice narezana korenček in zeleno. Dodamo spasiran bob in zalijemo z jušno osnovo do želene gostote. Zavremo in kuhamo približno 15 minut. Pretlačimo s paličnim mešalnikom in juho obogatimo s smetano ali kajmakom.

Postrežemo s sesekljanim drobnjakom.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Udarna pomoč ob prehladu in gripi

Več kot 200 različnih virusov prehlada in peščica bolj ali manj nevarnih virusov gripe nam vsako zimo grozi z vnetjem dihal. Si znate pomagati?

Spoznajte Echinaforce PRO topli napitek

5 ukrepov za hitro obvladovanje viroz

Se tudi vi kdaj znajdete v položaju, ko vam pade imunski sistem in se vas že lotevata mrazenje in kihanje, vi pa ste pred pomembnim, neodložljivim sestankom?

Tako si lahko pomagate ...

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam