Pomlad je čas boba, stare, že nekoliko pozabljene stročnice. Ta hip še raste, v shrambi pa imate morda kaj suhega. Velika zrna predstavljajo čudovito osnovo za krepko juho.
Bob namakamo preko noči v veliko vode. Zjutraj ga temeljito speremo s svežo vodo in pristavimo z lovorjem. Skuhamo do mehkega, nato posolimo in začinimo s sveže strtimi semeni kumini. Ko se ohladi, po želji prepasimo (bob ima nekoliko tršo zunanjo ovojnico, ki marsikoga moti).
Na maščobi prepražimo čebulo in na kockice narezana korenček in zeleno. Dodamo spasiran bob in zalijemo z jušno osnovo do želene gostote. Zavremo in kuhamo približno 15 minut. Pretlačimo s paličnim mešalnikom in juho obogatimo s smetano ali kajmakom.
Postrežemo s sesekljanim drobnjakom.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.