background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Domač jogurt

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 1,7 l jogurta
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 1,7 l jogurta

Jogurt je precej drago živilo in v primeru, da ne uživamo navadnega, tudi zelo sladko. Če jogurt kupimo, je naša slika nad tem, kar zaužijemo, precej popačena. Ker gre za izjemno koristno živilo, ga uživajmo redno, samega, skupaj s kosmiči, kot preliv na solati in podobno.

Sestavine

  • 1,5 litra kravjega mleka (neposredno od kmeta ali iz mlekomata)
  • 1 lonček navadnega jogurta iz trgovine
  • 2 kozarca za vlaganje

Priprava:

mleko segrejemo skoraj do vretja, nato pa ga pustimo, da se ohladi na 40-45 stopinj. Takrat vanj vmešamo en lonček navadnega jogurta, premešamo in mešanico vlijemo v dva steklena kozarca za vlaganje kumaric. Pokrijemo ju s pokrovčkom, nato pa ju ovijemo v toplo brisačo ali odejo, ki bo čim dlje zadržala toploto. Pustimo ju na pultu, pozimi lahko tudi na ali ob radiatorju približno en dan. V tem času kozarcev ne premikamo in ju ne stresamo. Tako ustvarimo slasten in precej trd jogurt. Preden ga zaužijemo, ga za nekaj časa postavimo v hladilnik.

Če želimo sadni jogurt, lahko vanj narežemo koščke svežega sadja in sladimo z medom ali drugim naravnim sladilom. V jogurt se lepo poda tudi cimet, doma pa lahko pripravimo tudi slasten vanilijev jogurt. Zanj potrebujemo navaden domač jogurt, nekaj prave vanilije (ne umetnega vanilin sladkorja) ter sladilo (npr. agavin sirup). Če smo poleti skuhali kakšen sirup za redčenje ali marmelado, lahko to vmešamo tudi med jogurt. Možnosti je zares veliko.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Privoščite si dovolj spanca

Pomanjkanje spanca vodi v slabo počutje in kopico zdravstvenih težav.

Kako do boljšega spanca?

Ali ste vedeli?

Vsaka pot se začne s prvim korakom, pa tudi počasi se daleč pride. Preteči meter, kilometer res ni veliko, še manj naporno. Prava umetnost pa je skupaj zložiti več serijskih dolžin ter napor tudi osmisliti.

Zmagoviti poraz ali poražen zmagovalec?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.