Ljubitelji eksotične kuhinje in okusov boste navdušeni nad ribjo juho z veliko zelenjave in začimb. Juha vsebuje obilje protibolečinskih in protivnetnih sestavin, kot so ingver, čili in losos.
Ingver in česen olupimo, čili očistimo semen in vse drobno sesekljamo.
Kolerabico in krompir očistimo, olupimo in narežemo na kocke. Korenje prav tako očistimo, olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Gobicam odstranimo stebla, klobuke pa narežemo na polovice ali četrtine. Losos narežemo na približno 2 cm velike kocke.
V loncu segrejemo obe vrsti maščobe in na njej prepražimo sesekljane ingver, česen, čili in lovorjev list. Nato dodamo korenje in kolerabico in na hitro podušimo. Dodamo še krompir, zalijemo z jušno osnovo in polovico sojine omake. Ko zavre, kuhamo še približno 10 minut.
V juho nato dodamo koščke lososa in šitake ter rožmarin, ponovno zavremo in kuhamo še približno 10 minut. Začinimo s preostankom sojine omake (po okusu) in sokom limete.
Še vročo juho postrežemo svežimi lističi koriandra* ali peteršilja, po želji dodamo v vsak krožnik še 1 žlico praženih semen sezama (prepražimo jih na ponvi brez maščobe).
*Svež koriander je zelo značilen za azijsko kuhinjo in ima močno aromo, ki v našem okolju ni vsakomur všeč. Nadomestite ga lahko s peteršiljem, čeprav ima ta povsem drugo aromo.
Navdih za recept: arthroseportal.com
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.
Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret.
Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.