Čudovita, hitro pripravljena juha s tajskim pridihom, ki nas z obilico dodanih začimb varuje pred gripo in prehladom.
Vodo zavremo in v njej raztopimo zelenjavno jušno osnovo. Dodamo na trakove narezano meso in na koščke narezano zelenjavo. Ko zavre, dodamo kokosovo mleko in kuhamo deset minut. Nato dodamo riž, vse začimbe in polovico limone (narezano na kolobarje). Ko je juha kuhana, vanjo stisnemo še sok preostale polovice limone in potresemo s sesekljanim peteršiljem. Takoj postrežemo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.