background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kokosova protiprehladna juha

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 6 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 6 oseb

Čudovita, hitro pripravljena juha s tajskim pridihom, ki nas z obilico dodanih začimb varuje pred gripo in prehladom.

Sestavine

  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • četrt gomolja zelene
  • četrt cvetače
  • 1 sveža rdeča paprika
  • 200 g kokosovega mleka
  • 400 g bio piščančjih prsi
  • 100 g basmati riža
  • 5 žlic svežega ingverjevega soka
  • 1 bio limona
  • 1 žlica posušene limonske trave
  • pol žličke kurkume
  • pol žličke galganta
  • ščepec sveže mletega črnega popra
  • sesekljan peteršilj

Vodo zavremo in v njej raztopimo zelenjavno jušno osnovo. Dodamo na trakove narezano meso in na koščke narezano zelenjavo. Ko zavre, dodamo kokosovo mleko in kuhamo deset minut. Nato dodamo riž, vse začimbe in polovico limone (narezano na kolobarje). Ko je juha kuhana, vanjo stisnemo še sok preostale polovice limone in potresemo s sesekljanim peteršiljem. Takoj postrežemo.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam