background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Piščančja obara s pirinimi žličniki

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • 6 oseb
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • 6 oseb

Jed, kot so jo kuhale naše babice. S svežimi ali posušenimi zelišči, zelenjavo in piščančjim mesom tekne tako starim kot mladim.

Sestavine

  • 600 g manjših kosov piščanca (npr. vrat, hrbet, drobovina)
  • 2 žlici pirine moke
  • 2 čebuli
  • 5 strokov česna
  • jušna zelenjava (korenje, korenasti peteršilj, zelena, kolerabica …)
  • ostala zelenjava po želji (npr. zelje, paprika, por, grah, cvetača …)
  • 2 lovorova lista
  • šetraj, kumina, timijan, paprika v prahu
  • 2 l zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • 2-3 žlice jabolčnega kisa ali limoninega soka
  • svež peteršilj

Za žličnike:

V posodi na malo maščobe opražimo piščančje koščke. Ko se nekoliko opečejo, jih posipamo z moko in pražimo še približno minuto.

V istem loncu nato na malo maščobe posteklenimo čebulo, nato dodamo vso ostalo zelenjavo. Ko je vse prepraženo, dodam strt česen, meso in zalijemo z vročo zelenjavno osnovo. Kuhamo do mehkega.

Vmes pripravimo žličnice. Razžvrkljamo jajci, posolimo z zeliščno soljo in dodamo toliko moke, da je masa nekoliko gostejša, kot če bi pripravljali »šmorn«. Naj počiva približno pol ure, nato jih z malo žličko zakuhamo v obaro. Kuhamo še dvajset minut, nato je jed gotova. Po okusu le še okisamo in dodamo svež sesekljan peteršilj.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam