Jed, kot so jo kuhale naše babice. S svežimi ali posušenimi zelišči, zelenjavo in piščančjim mesom tekne tako starim kot mladim.
V posodi na malo maščobe opražimo piščančje koščke. Ko se nekoliko opečejo, jih posipamo z moko in pražimo še približno minuto.
V istem loncu nato na malo maščobe posteklenimo čebulo, nato dodamo vso ostalo zelenjavo. Ko je vse prepraženo, dodam strt česen, meso in zalijemo z vročo zelenjavno osnovo. Kuhamo do mehkega.
Vmes pripravimo žličnice. Razžvrkljamo jajci, posolimo z zeliščno soljo in dodamo toliko moke, da je masa nekoliko gostejša, kot če bi pripravljali »šmorn«. Naj počiva približno pol ure, nato jih z malo žličko zakuhamo v obaro. Kuhamo še dvajset minut, nato je jed gotova. Po okusu le še okisamo in dodamo svež sesekljan peteršilj.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
S stresom in vnetji je povezan velik odstotek bolezni, vključno z večino srčno-žilnih in presnovnih obolenj ter nevrodegenerativnih motenj. Poglejmo, kako so povezani kronični stres in vnetna obolenja ter kako ta ublažiti s prehrano.
Sodeč po raziskavah so srečnejši tisti, ki zaužijejo veliko rib. Kaj pa če vam ne teknejo najbolje?
Možgani imajo od omega-3 korist v vseh obdobjih. Poskrbite za zadosten vnos.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.