Jed, kot so jo kuhale naše babice. S svežimi ali posušenimi zelišči, zelenjavo in piščančjim mesom tekne tako starim kot mladim.
V posodi na malo maščobe opražimo piščančje koščke. Ko se nekoliko opečejo, jih posipamo z moko in pražimo še približno minuto.
V istem loncu nato na malo maščobe posteklenimo čebulo, nato dodamo vso ostalo zelenjavo. Ko je vse prepraženo, dodam strt česen, meso in zalijemo z vročo zelenjavno osnovo. Kuhamo do mehkega.
Vmes pripravimo žličnice. Razžvrkljamo jajci, posolimo z zeliščno soljo in dodamo toliko moke, da je masa nekoliko gostejša, kot če bi pripravljali »šmorn«. Naj počiva približno pol ure, nato jih z malo žličko zakuhamo v obaro. Kuhamo še dvajset minut, nato je jed gotova. Po okusu le še okisamo in dodamo svež sesekljan peteršilj.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.