background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Piščančja obara s pirinimi žličniki

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • 6 oseb
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • 6 oseb

Jed, kot so jo kuhale naše babice. S svežimi ali posušenimi zelišči, zelenjavo in piščančjim mesom tekne tako starim kot mladim.

Sestavine

  • 600 g manjših kosov piščanca (npr. vrat, hrbet, drobovina)
  • 2 žlici pirine moke
  • 2 čebuli
  • 5 strokov česna
  • jušna zelenjava (korenje, korenasti peteršilj, zelena, kolerabica …)
  • ostala zelenjava po želji (npr. zelje, paprika, por, grah, cvetača …)
  • 2 lovorova lista
  • šetraj, kumina, timijan, paprika v prahu
  • 2 l zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • 2-3 žlice jabolčnega kisa ali limoninega soka
  • svež peteršilj

Za žličnike:

V posodi na malo maščobe opražimo piščančje koščke. Ko se nekoliko opečejo, jih posipamo z moko in pražimo še približno minuto.

V istem loncu nato na malo maščobe posteklenimo čebulo, nato dodamo vso ostalo zelenjavo. Ko je vse prepraženo, dodam strt česen, meso in zalijemo z vročo zelenjavno osnovo. Kuhamo do mehkega.

Vmes pripravimo žličnice. Razžvrkljamo jajci, posolimo z zeliščno soljo in dodamo toliko moke, da je masa nekoliko gostejša, kot če bi pripravljali »šmorn«. Naj počiva približno pol ure, nato jih z malo žličko zakuhamo v obaro. Kuhamo še dvajset minut, nato je jed gotova. Po okusu le še okisamo in dodamo svež sesekljan peteršilj.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Anatomija ušesa in vnetje ušesa pri otrocih

Čeprav je res, da imajo majhni otroci še nerazvito Evstahijevo cev, pa to ne pomeni, da smo pri preprečevanju vnetja ušes nemočni.

Kako jim lahko pomagamo?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel