background

Zakaj je Echinaforce drugačen?

Echinaforce je registrirano zdravilo rastlinskega izvora z dolgo tradicijo. Alfred Vogel, pionir naravnega zdravljenja in ustanovitelj danes priznanega podjetja Bioforce, se je s to prečudovito rastlino s škrlatnimi cvetovi prvič srečal v zgodnjih petdesetih letih 20. stoletja, ko je potoval po Severni Ameriki in obiskal indijanski rezervat plemena Oglala Lakota v Severni Dakoti. Tam se je spoprijateljil s poglavarjem plemena Črnim losom in ta mu je kot poslovilno darilo podaril pest semen ameriškega slamnika.

Alfred Vogel jih je odnesel v Švico, jih posejal na svojem zeliščnem vrtu v Teufnu in Engadinu v Švici in rastlino začel kultivirati. Leta 1955 je iz ameriškega slamnika naredil prvo tinkturo in jo poimenoval Echinaforce.

1. Ehinaceja je biološko pridelana

Semena, ki so uporabljena za gojenje ameriškega slamnika, so naravna in nespremenjena. Pridobivamo jih z lastno kultivacijo. Rastline zalivamo le z deževnico. Prav zaradi uporabe lastnih semen, certificirane organske kultivacije rastlin ter predelave že v 24 urah po žetvi ni potrebno uporabljati nobenih umetnih gnojil,  pesticidov in herbicidov.

Ameriški slamnik cveti v mesecu juniju. Takrat se začne žetev. Pobiramo nadzemne dele rastline (zel) in pa triletne korenine. Echinaforce je namreč sestavljen iz 95 % izvlečka zeli in 5 % izvlečka korenine. Nova semena so pridobljena tako, da se del rastlin pusti dozoreti.

Predelujemo samo sveže rastline. Od prve žetve do začetka ekstrakcije lahko mine le 24 ur.

Sesekljanim rastlinam dodamo v ekstrakcijskih posodah mešanico alkohola (etanola) in vode. Pri ekstrakciji se iz ameriškega slamnika izlušči večja količina aktivnih učinkovin. Ekstrakcijsko mešanico nato stisnemo, tinkturo pa ločimo od trdnih delcev. Ti se uporabijo kot vrtni kompost. Tinkturo polnimo v stekleničke za uporabo v obliki peroralnih kapljic ali pa se iz nje izdelajo tablete.

2. Kakovost zagotavljajo sveže rastline!

Izkušnje Alfreda Vogla so že na začetku pokazale, da so zdravila bolj učinkovita, če so pridelana iz svežih rastlin. Kasneje je bilo to dokazano tudi z analizami in raziskavami. Ugotovili so, da je vsebnost alkilamidov, ki so glavne učinkovine v izvlečku ameriškega slamnika, približno dvakrat višja v tinkturi iz svežih zelišč (81 mg/100 g) kot v tinkturi iz posušenih rastlin (43 mg/100 g).

3. Posebnost alkoholne (etanolne) ekstrakcije

Glavne učinkovine v ameriškem slamniku so alkilamidi, ki so topni v nevodnih medijih (niso topni v vodi), kar pomeni, da jih v čaju, soku in vodnih izvlečkih ni, oziroma so prisotni le v sledovih. Optimalno koncentracijo teh učinkovin dosežemo ravno z alkoholno (etanolno) ekstrakcijo svežih rastlin.

Dokazano je bilo tudi, da Echinaforce deluje bolje v obliki rastlinskega izvlečka kot pa v obliki zdravila z izoliranimi alkilamidi. Alkilamidi so namreč nestabilni. Zato bi bilo nesmiselno izdelati zdravilo z izoliranimi alkilamidi, kajti Echinaforce se je izkazal za učinkovito, kakovostno in varno zdravilo.

4. Korenine

Posebnost zdravila Echinaforce je tudi prisotnost korenin. Korenine so namreč zelo bogate z alkilamidi, Echinaforce je pa edino zdravilo z ameriškim slamnikom, ki korenine vsebuje.

Več o zdravilu Echinaforce si lahko preberete na Echinaforce tablete, Echinaforce kapljice, Echinaforce DUO, Echinaforce žvečljive tablete in Echinaforce PRO topli napitek.

Ocene

Ocena:

04.12.2019

“Vsi izdelki A. Vogel, kot tudi Echinaforce, so vedno predstavljeni v očarljivih zgodbah, ki jih rada preberem. Le te nas popeljejo od začetka oziroma semena do dobrega izdelka. V njih čutimo spoštljivo ravnanje z zemljo in rastlinami ter veliko znanja. Obenem me navdušujejo ekstravagantni a hkrati preprosti recepti. Hvala!”

Damjana Jelovčan

Odgovor A.Vogel: Veseli smo, da smo vam v navdih.

Echinaforce® Duo tablete

echinaforce

Učinkovita naravna pomoč pri prebolevanju prehlada
Več

Echinaforce® kapljice

Echinaforce kapljice so zdravilo rastlinskega izvora, namenjeno spodbujanju delovanja imunskega …
Več

Kako učinkovit je vaš imunski sistem?

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Vam noge zlasti pod kolenom otekajo? So proti koncu dneva vse bolj utrujene in težke? Vas koža na nogah pod koleni neznosno srbi? Se vam težave v vročih dneh povečajo? Pomaga vam lahko divji kostanj!

Okrepite vene z divjim kostanjem

Življenje po operaciji žil in kako preprečiti nadaljnje zaplete?

Ustrezna podpora je po operaciji za ohranjanje preostalih ven še toliko bolj pomembna. 

Ne prezrite naslednjih ukrepov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam