background

Neprespani zaradi nočnega potenja?

Kdaj je potrebno vzeti zdravilo?

Dobra novica je, da je dovolj le ena tableta dnevno. Če vas obliva le podnevi, vzemite tableto ob zajtrku, če pa se vam to dogaja ponoči, jo vzemite ob večerji. Kadar imate oblive neprespano in je posledično moten tudi spanec, tableto vzemite ponoči.

Z obvladovanjem oblivov ponoči vplivamo na boljši spanec. Tako smo podnevi bolj spočiti in je oblivov takrat posledično manj.

Kako si še lahko pomagate pri vročinskih oblivih?

Oblive včasih sproža kofein, zato močno omejite uživanje napitkov, ki ga vsebujejo (kava, pravi čaj). Namesto njih si lahko tudi večkrat dnevno privoščite skodelico žitne kave Bambu. Močno omejite tudi uživanje gaziranih napitkov. Brez zadržkov lahko uživate vse sokove iz družine Dr. Steinberger, denimo Energie plus tonik, ki nudi edinstveno pomoč pri utrujenosti in izčrpanosti.

Ključno pa je, da spijete veliko vode, saj boste tako najbolje poskrbeli za dobro hidracijo telesa. Spijte je vsaj dva litra dnevno. Dehidracija lahko namreč povzroča občutek tesnobe, ki še poslabša nastajanje oblivov.

Preverite, če za oblive morda niso krivi tudi drugi dejavniki. Nekatere ženske opažajo, da se ti pojavljajo tudi po uživanju močno začinjene ali sladke hrane. Pri tem bodite pozorni zlasti na vso industrijsko predelano hrano, ki vsebuje veliko dodanih aditivov ter slabih sladkorjev in maščob. Kakovostne, zlasti ekološko pridelane začimbe pa so vsekakor zelo dobrodošle!

Na pojav vročinskih oblivov dodatno vpliva tudi stres, saj adrenalin vpliva tako na cirkulacijo kot na znojne žleze. Pomagajo vam lahko preprosto dihalne vaje (npr. štetje do tri pri vdihu in do štiri pri izdihu), ki jih izvajajte večkrat dnevno.

Če začutite, da prihaja vročinski val, lahko počasno dihanje prepreči hujšo obliko. Spijte nekaj vode in si vzemite minuto ali dve. V tem času se lahko tudi uležete in nekoliko privzdignete obe nogi.

Besedilo: Sabina Topolovec

NOVO! Menoforce® tablete

Tradicionalno zdravilo iz izvlečka žajblja za lajšanje simptomov menopavze
Več

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Življenjski slog pred menopavzo

S pravim načinom življenja bo težav v menopavzi manj (ali nič) ...

Vas zanima, kako?

Neprespani zaradi nočnega potenja?

Vročinski oblivi in nočno potenje so ena prvih asociacij, ko pomislimo na obdobje menopavze.

Kako si lahko pomagate?

Ali ste vedeli?

Urejen spalni ritem je pomemben za naše zdravje in dobro počutje. Z daljšanjem dneva pa se spalni ritem lahko »vrže iz takta« in to ne glede na to, v katerem življenjskem obdobju se nahajamo.

Spalni ritem in kako nanj vpliva daljšanje dneva?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel