background

Boleče noge? Divji kostanj vam lahko učinkovito pomaga!

Boleče noge

Nedvomno so naše noge najbolj obremenjen del telesa, saj jih polovico življenja pridno obremenjujemo, če odštejemo slabo drugo polovico, ko spimo! V povprečju boleče noge, ki so največkrat posledica nepravilnega delovanja ven, pestijo vsako drugo žensko in vsakega četrtega moškega. Boleče noge pa niso le pretežna težava starejših ljudi, čeprav se tam boleče noge res pogosteje pojavljajo. Boleče noge lahko mučijo tudi mlajše ljudi, npr. že mlade ženske lahko te težave začutijo med nosečnostjo. Vsi pa si lahko kadar nas mučijo boleče noge učinkovito pomagamo z divjim kostanjem.

Vzroki za boleče noge?

Boleče noge se zlasti pojavijo kot posledica izdatnejšega obremenjevanja nog z neustreznim načinom življenja. Previsoke pete (več kot 3-4 cm), pretesne obleke, neustrezna prehrana (ki zakisa in zastruplja), pomanjkljiva hidracija, pretežno sedeče, stoječe delo, premalo gibanja, ne odpravljeno kronično zaprtje, jemanje kontracepcije,… hitro lahko pripeljejo do bolečih nog. V bistvu pa lahko boleče noge povzroča vse kar slabi tonus venskega ožilja. Pri tem pa je pomembno tudi stanje zaklopk, stanje mišic, ki kot črpalka pomagajo pri prečrpavanju krvi navzgor in naše dihanje, ki skrbi, da venska kri pride nazaj v srce. Ko tonus ven oslabi, postanejo slabo pretočne, tekočina pa iz žil uhaja v okolno tkivo, kjer lahko nastane vnetje, oteklina,… kar med drugim lahko čutimo tudi kot boleče noge.

Divji kostanj lahko boleče noge odpravi

Divji kostanj

Boleče noge lahko odpravljamo na različne načine, najboljše pa je seveda poskrbeti za nujne spremembe v načinu življenja. Le ob takšni skrbi za boleče noge nam bo tudi divji kostanj v učinkovito pomoč. Zanimivo je, da sodi navadni divji kostanj med najbolj raziskane zdravilne rastline za omenjene težave. Zdravilno delujejo semena divjega kostanja. Tako nam je divji kostanj v pomoč zlasti pri blagih in zmernih težavah zaradi kroničnega venskega popuščanja. Sem seveda sodijo tudi boleče noge. Divji kostanj deluje tako, da zmanjša otekline, zmanjša prepustnost in krhkost kapilar, krepi ohlapne vene in zavira vnetje. A. Vogel Venaforce je edino zdravilo v Sloveniji, ki vsebuje navadni divji kostanj. Zdravilo iz divjega kostanja je tako na voljo v tabletkah. Divji kostanj pa lahko uporabimo tudi v obliki gela A. Vogel Venagel, ki predstavlja zunanjo dodatno pomoč ob pojavu bolečih nog. Divji kostanj v gelu namreč deluje bolj na površju in težko doseže globinske vene. Divji kostanj v tabletkah pa doseže vse venske žile in je zato učinkovitejši. Če vas torej mučijo boleče noge si odvisno od obsega težav izberite divji kostanj v obliki gela ali/in tabletk. Pri čemer pa upoštevajte, da je divji kostanj v tabletkah zdravilo in da je zaradi načina jemanja tudi učinkovitejši od gela.

Venaforce® tablete

60 tablet

Zdravi težave pri krčnih žilah in oteklih, težkih ter bolečih nogah, krepi vene in izboljšuje …
Več

Venagel

Venagel je gel za zunanjo uporabo z izvlečkom navadnega divjega kostanja. Njegove sestavine po …
Več