Če ne uživate mesa ali ste noseči in ne smete jesti surovega, si za letošnjo silvestrsko večerjo lahko pripravite tudi izjemno okusno različico povsem brez mesa.
Recept si izposojamo od Bilke Baloh, tudi njen ni povsem izviren. Kar želimo sporočiti, ustvarite si »biftek« po svojem okusu. Če ste kdaj pripravljali mesnega, veste, da ste ga med pripravo preizkušali, da je bilo v njem ravno prav začimb …
Osnovna sestavina domačega nemesnega bifteka so slastni suhi paradižniki, druga pa bodisi kisla smetana bodisi leča (ter indijski oreščki). Če boste malce pobrskali po internetu, boste hitro našli še več različic.
Vse sestavine zmešajte v mešalniku.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.