A.Vogel Blog
 

Recept si izposojamo od Bilke Baloh, tudi njen ni povsem izviren. Kar želimo sporočiti, ustvarite si »biftek« po svojem okusu. Če ste kdaj pripravljali mesnega, veste, da ste ga med pripravo preizkušali, da je bilo v njem ravno prav začimb …

Osnovna sestavina domačega nemesnega bifteka so slastni suhi paradižniki, druga pa bodisi kisla smetana bodisi leča (ter indijski oreščki). Če boste malce pobrskali po internetu, boste hitro našli še več različic.

Sestavine:

  • tretjina skodelice namočenih indijskih oreščkov
  • pol skodelice kuhane rjave leče
  • pol skodelice vloženih suhih paradižnikov (dobro odcedimo olje)
  • pest nevloženih suhih paradižnikov
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlička gorčice
  • pol žličke rdeče paprike v prahu
  • 1 žlička kaper (ali več – po okusu)
  • 6 žlic olivnega olja
  • svež peteršilj (po okusu)
  • čili
  • dve manjši kisli kumarici
  • mleta kumina
  • poper
  • sol

Vse sestavine zmešajte v mešalniku.

Dober tek.

Besedilo: Sabina Topolovec
Vir: https://bilkahappyplant.wordpress.com/2016/09/06/veganski-tatarski-biftek/