background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Vegetarijanski tatarski biftek

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 8 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 8 oseb

Če ne uživate mesa ali ste noseči in ne smete jesti surovega, si za letošnjo silvestrsko večerjo lahko pripravite tudi izjemno okusno različico povsem brez mesa.

Sestavine

  • tretjina skodelice namočenih indijskih oreščkov
  • pol skodelice kuhane rjave leče
  • pol skodelice vloženih suhih paradižnikov (dobro odcedimo olje)
  • pest nevloženih suhih paradižnikov
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlička gorčice
  • pol žličke rdeče paprike v prahu
  • 1 žlička kaper (ali več – po okusu)
  • 6 žlic olivnega olja
  • svež peteršilj (po okusu)
  • čili
  • dve manjši kisli kumarici
  • mleta kumina
  • poper
  • sol

Recept si izposojamo od Bilke Baloh, tudi njen ni povsem izviren. Kar želimo sporočiti, ustvarite si »biftek« po svojem okusu. Če ste kdaj pripravljali mesnega, veste, da ste ga med pripravo preizkušali, da je bilo v njem ravno prav začimb …

Osnovna sestavina domačega nemesnega bifteka so slastni suhi paradižniki, druga pa bodisi kisla smetana bodisi leča (ter indijski oreščki). Če boste malce pobrskali po internetu, boste hitro našli še več različic.

Vse sestavine zmešajte v mešalniku.

Dober tek.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam