Tako slastno, tako preprosto, polnovredno in brez sladkorja …
Kosmiče zmeljemo v moko (to preprosto naredimo s posodico in nožkom, ki sta običajno v kompletu s paličnim mešalnikom). Žitno kavo raztopimo v decilitru vroče vode in z njo prelijemo mlete kosmiče. Dodamo kakav ter obe pretlačeni banani.
Pravo kavo zakuhamo v deciliter vode, ki jo zavremo in počakamo, da se penica dvakrat dvigne. Dodamo še ščepec kardamoma in za tri minute pokrijemo, da se razvije poln okus. Nato jo prelijemo na kosmiče (brez usedline) in maso vnovič premešamo.
Pustimo, da masa stoji približno dvajset minut, mi pa v tem času pripravimo še nadev iz pretlačenih skute in datljev, olja in cimeta.
Maso nadevamo v dve skledici, povrhu razmažemo skuto ter posujemo s kakavom v prahu.
Okrasimo s svežimi jagodami ter lističi mete ali melise.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.