Tako slastno, tako preprosto, polnovredno in brez sladkorja …
Kosmiče zmeljemo v moko (to preprosto naredimo s posodico in nožkom, ki sta običajno v kompletu s paličnim mešalnikom). Žitno kavo raztopimo v decilitru vroče vode in z njo prelijemo mlete kosmiče. Dodamo kakav ter obe pretlačeni banani.
Pravo kavo zakuhamo v deciliter vode, ki jo zavremo in počakamo, da se penica dvakrat dvigne. Dodamo še ščepec kardamoma in za tri minute pokrijemo, da se razvije poln okus. Nato jo prelijemo na kosmiče (brez usedline) in maso vnovič premešamo.
Pustimo, da masa stoji približno dvajset minut, mi pa v tem času pripravimo še nadev iz pretlačenih skute in datljev, olja in cimeta.
Maso nadevamo v dve skledici, povrhu razmažemo skuto ter posujemo s kakavom v prahu.
Okrasimo s svežimi jagodami ter lističi mete ali melise.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.