background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pomarančni tiramisu

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 10 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 10 oseb

Z italijanskim pridihom, narejen čisto po svoje. Poskusite.

Sestavine

  • približno 100 g baby piškotov
  • 3 žlice žitne kave Bambu instant
  • 100 ml vroče vode
  • 250 g pomaranč (uporabimo lahko tudi drugo sadje)
  • 300 g navadne skute
  • 120 g skute mascarpone
  • 60 g polnovrednega trsnega sladkorja
  • kakav v prahu
  • 3 žlice pomarančnega ali kavnega likerja

Piškote razporedimo po dnu pekača. Bambu raztopimo v vroči vodi, ki ji dodamo tudi izbran liker. Prelijemo po piškotih.

Skuto, maskarpone in sladkor temeljito razmešamo. Dodamo na majhne koščke narezano sadje. Premažemo po piškotih. Postavimo v hladilnik za vsaj dve uri, nato izdatno posipamo s kakavom v prahu.

Prirejeno po: www.avogel.ca

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam