Hitro pripravljeno, zdravo in slastno.
Vključimo pečico (na 200 stopinj Celzija).
Skuhamo žitno kavo. V vrelo vodo vmešamo Bambu in sladkor. Pustimo, da se ohladi.
Pripravimo testo za rulado. Beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem in začimbami. Vanje ročno vmešamo moko s pecilnim praškom. Nazadnje previdno (prav tako ročno) vmešamo še sneg. Testo razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pečemo 10 minut. Pečeno testo prekrijemo s čisto kuhinjsko krpo in ga zvrnemo na rešetko. Takoj ga zvijemo v rulado (skupaj s krpo).
Med ohlajanjem pripravimo še kremo. Beljake stepemo v sneg, rumenjake penasto umešamo z medom. Dodamo začimbe, po želji rum, nazadnje ročno vmešamo sneg.
Testo razvijemo in izdatno navlažimo z žitno kavo. Ajdovo testo je zelo suho, zato potrebuje tolikšno količino kave. Nato ga premažemo s pripravljeno kremo in po želji posujemo z jagodičevjem. Zvijemo v rulado, ki je čez nekaj ur v hladilniku še boljša. Odlično pa tekne tudi takoj.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.