Nenavadna kombinacija, a izjemen okus, ki prav nič ne spominja na rdečo peso, kot jo poznamo v solati. Z zdrobom prijetno hrastljava jed, s premišljeno kombinacijo začimb pa pravi gurmanski užitek. In še najboljše – brez nadležnega vonja po ribi!
Sladki krompir in rdečo peso olupimo in narežemo na približno enako velike koščke. Koriandrova zrna in pomarančno lupinico v možnarju stremo z grobo soljo. V skledo z zelenjavo nato dodamo vse začimbe, zdrob in maščobo ter dobro premešamo z rokami. Razporedimo po pekaču, po katerem razgrnemo papir za peko, in pečemo približno 30 minut pri 220 stopinjah Celzija, nato dodamo ribi.
Očiščeni oradi do suhega obrišemo, nasolimo, v trebuh pa dodamo limono in rožmarin. Damo v pečico in pečemo še približno 30 minut.
Jed na krožniku pokapljamo z nekaj oljčnega olja in ponudimo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.