background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Toast z avokadom

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 1 osebo
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 1 osebo

Tako pripravljen sendvič je pa res vse prej kot nezdrav. Kako nasiten bo, je odvisno predvsem od tega, koliko dobrot nanj naložite. Dober tek.

Sestavine

Testo:

  • 1 košček toasta po izbiri
  • nekaj kapljic avokadovega olja
  • pol avokada
  • 1 srednje velik sladek krompir, narezan na rezine
  • 1 korenček, narezan na rezine
  • prgišče nakaljenih semen (npr. alfa alfa)
  • zeliščna sol

Priprava:

Rezine sladkega krompirja in korenčka opečemo v ponvi na avokadovem olju. Posolimo z zeliščno soljo. Zelenjava je na takšen način pečena že v desetih minutah.

Vmes narežemo avokado.

Segrejemo toast, nato pa ga bogato obložimo s pečeno zelenjavo, avokadom in kalčki.

www.avogel.ca

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam