background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Testenine s špinačo in suhim paradižnikom

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Za ljubitelje testenin in okusa po Italiji.

Sestavine

  • 4 pesti sveže špinače
  • 400 g poljubnih testenin
  • ½ skodelice odcejenih suhih paradižnikov (vloženih v olivnem olju)
  • 1 žlice olja od paradižnikov
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 2 žlici masla
  • 1 skodelica zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • ½ skodelice kisle smetane
  • ½ skodelice nastrganega parmezana
  • sol in poper po okusu
  • svež bazilika

Špinačo operemo. Testenine skuhamo po navodilih. Kuhane odcedimo in takoj pomešamo s špinačo, da ta oveni.

Vmes pripravimo še omako: Segrejemo olivno olje od vloženih paradižnikov, dodamo sesekljano čebulo in paradižnike. Pražimo približno tri minute, nato dodamo strt česen, sol in poper. Ko česen zadiši, prilijemo zelenjavno jušno osnovo. Kuhamo, dokler tekočina ne povre za polovico, nato dodamo kislo smetano, parmezan in maslo. V omako vmešamo testenine s špinačo, posujemo s svežo baziliko in takoj postrežemo.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Nagradna igra — 70 let Echinaforce

Že 70 let Echinaforce pomaga krepiti odpornost in je zaupanja vredna podpora pri prehladnih obolenjih. Vaše izkušnje so neprecenljive - posebej za vse tiste, ki zdravila še ne poznajo. Ste jih pripravljeni podeliti? Nagradili vas bomo s slastnimi bonbončki z ehinacejo in črnim ribezom.

Hvala, ker delite dobro

Zdravila, registrirana zdravila, dopolnila – kako vedeti, kaj izbrati?

Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.

Kaj izbrati, da bo zares delovalo?

Naravna zdravila, primerna za otroke

Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen. 

Naravna podpora

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam