Pečena rdeča paprika je vsestransko uporabna, tako tudi za okusno omako za testenine, ki je povsem brez sestavin živalskega izvora.
Pečico segrejemo na 230 stopinj.
Papriko operemo in celo položimo na pekač. Pečemo 15 minut, nato na pekač dodamo še na četrtine narezano čebulo in česen (oboje neolupljeno) in pečemo še 15 minut.
Pečeno zelenjavo nekoliko ohladimo, nato jo olupimo in papriki odstranimo pecelj in seme.
V večji količini slane vode skuhamo špagete.
Olupljeno pečeno zelenjavo zblendamo skupaj z odcejenimi indijskimi oreščki, mandljevim mlekom in suhimi paradižniki. Dodamo še začimbe, balzamični kis, kvasne kosmiče in po potrebi še nekaj vode od kuhanja testenin. Zmešamo do povsem gladke strukture, nato omako še enkrat segrejemo do vrenja in vanjo dodamo kuhane in odcejene špagete.
Postrežemo s praženimi indijskimi oreščki (spražimo na suho, v ponvi), natrganimi lističi sveže bazilike in čilijem (po želji).
Vir: wearesovegan.com
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.