Pečena rdeča paprika je vsestransko uporabna, tako tudi za okusno omako za testenine, ki je povsem brez sestavin živalskega izvora.
Pečico segrejemo na 230 stopinj.
Papriko operemo in celo položimo na pekač. Pečemo 15 minut, nato na pekač dodamo še na četrtine narezano čebulo in česen (oboje neolupljeno) in pečemo še 15 minut.
Pečeno zelenjavo nekoliko ohladimo, nato jo olupimo in papriki odstranimo pecelj in seme.
V večji količini slane vode skuhamo špagete.
Olupljeno pečeno zelenjavo zblendamo skupaj z odcejenimi indijskimi oreščki, mandljevim mlekom in suhimi paradižniki. Dodamo še začimbe, balzamični kis, kvasne kosmiče in po potrebi še nekaj vode od kuhanja testenin. Zmešamo do povsem gladke strukture, nato omako še enkrat segrejemo do vrenja in vanjo dodamo kuhane in odcejene špagete.
Postrežemo s praženimi indijskimi oreščki (spražimo na suho, v ponvi), natrganimi lističi sveže bazilike in čilijem (po želji).
Vir: wearesovegan.com
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.