Pečena rdeča paprika je vsestransko uporabna, tako tudi za okusno omako za testenine, ki je povsem brez sestavin živalskega izvora.
Pečico segrejemo na 230 stopinj.
Papriko operemo in celo položimo na pekač. Pečemo 15 minut, nato na pekač dodamo še na četrtine narezano čebulo in česen (oboje neolupljeno) in pečemo še 15 minut.
Pečeno zelenjavo nekoliko ohladimo, nato jo olupimo in papriki odstranimo pecelj in seme.
V večji količini slane vode skuhamo špagete.
Olupljeno pečeno zelenjavo zblendamo skupaj z odcejenimi indijskimi oreščki, mandljevim mlekom in suhimi paradižniki. Dodamo še začimbe, balzamični kis, kvasne kosmiče in po potrebi še nekaj vode od kuhanja testenin. Zmešamo do povsem gladke strukture, nato omako še enkrat segrejemo do vrenja in vanjo dodamo kuhane in odcejene špagete.
Postrežemo s praženimi indijskimi oreščki (spražimo na suho, v ponvi), natrganimi lističi sveže bazilike in čilijem (po želji).
Vir: wearesovegan.com
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.