background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Testenine s pečeno papriko

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe

Pečena rdeča paprika je vsestransko uporabna, tako tudi za okusno omako za testenine, ki je povsem brez sestavin živalskega izvora.

Sestavine

  • 4 rdeče paprike
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 50 g indijskih oreščkov (namočenih v vodi preko noči)
  • 400 g polnovrednih špagetov
  • 250 ml mandljevega mleka
  • 2 žlički posušenih provansalskih zelišč (npr. origano, timijan, rožmarin, bazilika)
  • 50 g posušenega paradižnika v olju (odcejenega)
  • 1 žlička balzamičnega kisa
  • 3 žlice kvasnih kosmičev
  • sol in poper po okusu

Za posip:

  • prgišče sveže bazilike
  • pest sesekljanih in praženih indijskih oreškov
  • rdeč čili v kosmičih

Pečico segrejemo na 230 stopinj.

Papriko operemo in celo položimo na pekač. Pečemo 15 minut, nato na pekač dodamo še na četrtine narezano čebulo in česen (oboje neolupljeno) in pečemo še 15 minut.

Pečeno zelenjavo nekoliko ohladimo, nato jo olupimo in papriki odstranimo pecelj in seme.

V večji količini slane vode skuhamo špagete.

Olupljeno pečeno zelenjavo zblendamo skupaj z odcejenimi indijskimi oreščki, mandljevim mlekom in suhimi paradižniki. Dodamo še začimbe, balzamični kis, kvasne kosmiče in po potrebi še nekaj vode od kuhanja testenin. Zmešamo do povsem gladke strukture, nato omako še enkrat segrejemo do vrenja in vanjo dodamo kuhane in odcejene špagete.

Postrežemo s praženimi indijskimi oreščki (spražimo na suho, v ponvi), natrganimi lističi sveže bazilike in čilijem (po želji).

Vir: wearesovegan.com

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam